marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucian Zlotea: „Vrem să formăm un grup puternic”

Antrenor al echipei de volei SCM Craiova, Lucian Zlotea are planuri mari pentru fetele pe care le antrenează. El crede că în Bănie se poate naște o echipă care să facă performanță, dar asta și cu ajutorul suporterilor. Pentru el, succesul se măsoară în atingerea obiectivelor, iar construirea unei echipe puternice la Craiova este pe primul plan.

Cătălin Anghel: Care este povestea ta legată de SCM Craiova?

Lucian Zlotea: Sunt la echipă de anul trecut. Este prima mea experiență la o echipă de senioare. Înainte de a ajunge aici, activam la un club de copii. Acolo am antrenat trei ani și a fost prima experiență ca și antrenor. Pentru mine este ceva nou, dar sunt pregătit și vreau să fac treabă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

C.A: Ce înseamnă succesul pentru Lucian Zlotea?

L.Z: Succesul înseamnă îndeplinirea unor obiective, asta în primul rând. Este adevărat, nu întotdeauna îți poți propune obiective foarte mari. La început de drum îți fixezi anumite obiective, iar dacă la final le-ai atins, atunci ai atins și succesul.

C.A: De cât timp ați început pregătirea cu fetele, în acest an?

L.Z: Anul acesta am început pregătirea fizică pe 18 august. Față de anul trecut, stăm bine. Atunci am început pe 1 octombrie, iar pe 7 aveam primul meci. Deci am avut o săptămână de pregătire. Anul acesta am avut aproape o lună jumătate, așa cum este normal la orice echipă de club.

C.A: Cum se prezintă grupul de fete?

L.Z: Față de anul trecut, fetele sunt mai motivate și par mai încrezătoare. În primul rând, am făcut și niște schimbări. Am adus fete noi. Majoritatea erau fete care veneau după o pauză de trei ani de zile. Acum, ele au deja un sezon în spate. Au căpătat încredere, au văzut că putem să creștem. Sunt dornice să demonstreze.

C.A: Care este obiectivul echipei pentru noul sezon?

L.Z: În momentul acesta nu se pune problema de promovare. Obiectivul rămâne același ca și anul trecut, să reușim să formăm un grup puternic. Am adus câteva junioare de la Titulescu. Fetele sunt de mare perspectivă. Sunt foarte mulțumit de ele și de cum lucrează. Obiectivul nostru clar este construirea unui nucleu. Poate la anul ne vom propune să promovăm cu o echipă 90% formată din craiovence. Personal, îmi doresc să ajungem la turneul de promovare. Este foarte greu, dar nu este imposibil. Dacă reușim acest lucru, consider că am făcut mai mult decât se poate în acest moment.

C.A: Obiectivul există, dar aveți forță să îl îndepliniți?

L.A: Cu siguranță. Avem capacitatea, chiar dacă este un obiectiv ridicat. Am încredere în fete că pot să se depășească. Contează să ajungem la turneul de promovare. În primul rând, în felul acesta o să avem meciuri în plus. Trebuie să clădim ceva. Anul trecut ne-am oprit în luna martie. Dacă mergeam la turneul de promovare, aveam încă două luni de jocuri.

C.A: Există interes pentru volei în Craiova?

L.Z: Din păcate nu prea avem suporteri. Același lucru îl observ și la echipa de Diviza A, la băieți. Ei au avut și rezultate, au jucat și în cupele europene. Este scăzut interesul pentru volei. Acum, noi sperăm ca prin prisma faptului că avem aceste oltence tinere la echipă, poate o să atragem atenția.

Lucian Zlotea a avut și un mesaj pentru craiovenii iubitori de sport:

Îi așteptăm pe suporteri la sală. Să vină să vadă altceva decât văd de obicei. Avem o echipă tânără. Este un sport frumos. Îi așteptăm alături. Împreună putem să creștem echipa asta. Poate peste doi, trei ani de zile o să ajungem în Diviza A, iar suporterii o să își aducă aminte că am pornit la drum împreună și că au fost alături de noi de la început”.

Politica