marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Ogari împuşcaţi cu sânge rece de un paznic de vânătoare

Un paznic de vânătoare din comuna Vela, judeţul Dolj, este cercetat penal după ce a împușcat doi câini de vânătoare, aparţinând unor persoane pe care le-ar fi prins la braconaj. Totul s-ar fi petrecut în apropierea unor copii, care se jucau în zăpadă, în apropiere, și care ar fi putut fi răniți. Paznicul este angajat al Agenţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv.

Incidentul s-a petrecut pe 19 martie, iar cel care a anunţat poliţia este chiar paznicul de vânătoare. Acesta şi-a recunoscut fapta, dar poliţiştii aşteaptă şi o expertiză de la DSV din care să rezulte cum au murit cei doi câini.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat că poliţiştii fac cercetări pentru braconaj şi uz de armă fără drept. „La începutul săptămânii, am fost sesizaţi de paznicul de vânătoare cum că a sesizat vreo trei persoane care veniseră la braconaj cu doi câini ogari. Se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de bracononaj şi uz de armă letală fără drept, pentru că există suspiciuni că respectivii câini au fost împuşcaţi”, a declarat reprezentantul IPJ Dolj. O expertiză a specialiştilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Dolj va stabili dacă animalele au fost ucise prin împuşcare sau nu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă au fost sau nu împuşcaţi câinii trebuie stabilit în urma unei expertize efectuate de către specialişti din cadrul DSVSA pentru că animalele găsite moarte la faţa locului au fost ridicate. Există şi posibilitatea ca ele să fi murit din alte cauze şi ulterior să fi fost împuşcate. În urma cercetărilor, se va stabili cu exactitate cum s-a petrecut”, a mai afirmat Cosmin Grădinaru. Iubitorii de animale îl acuză pe bărbat că nu este la prima faptă de acest gen şi că ar mai fi împuşcat animale.

Mai mult, în apropiere s-ar fi aflat şi nişte copii, care ar fi putut fi răniţi.

„Marinescu Jane paznic de vânătoare în localitatea Vela-Dolj a împușcat 2 câini ogari la 4 metri de gardul din marginea satului. Au fost împușcați la câțiva metri de copiii care se jucau în curte prin zăpadă și care puteau fi împușcați cu nepăsare din cauza urii față de animale! A mai împușcat câini în sat dar a scăpat. De data asta putem face ceva!! Avem filmare, poze, tot ce trebuie! Distribuiți mai departe să vadă toată lumea ce fac paznici de vânătoare …”, scrie o persoană pe Facebook.

Politica