marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

,,Băieți buni!” PSD Mehedinți l-a făcut mare pe Chirilă. Urmează Bidilici

Severineanul Alin Virgil Chirilă, numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene la propunerea PSD Mehedinți are, potrivit declarației de avere, 2 case, 2 păduri, albine, un autoturism Land Rover, spații comerciale dar și datorii la bancă. Tânărul necăsătorit, ajuns pe cai mari la București de pe urma politicii, a transpirat pentru PSD Mehedinți dar după cum se vede a meritat efortul… Una dintre sarcinile politice pe care Chirilă le-a avut, și cu care se laudă în CV-ul afișat pe site-ul de la Minister, a fost aceea de ,,responsabil județean SMS timp de 2 ani”. De precizat că azi, la București, la ANFP, la instituția aflată în subordinea Ministerului unde Chirilă este secretar de stat, susține concursul pentru un post de director în primăria Severin prietenul și colegul de partid din PSD Mehedinți al lui Chirilă, Adrian Bidilici, un jurnalist social democrat cu probleme la cazier din cauza băuturii. Și el are susținere totală de la PSD pentru ascensiunea în postul de director. De ce? Pentru că persoane ca el, Chirilă și alți, sunt considerați ,,băieți buni”…

Ai carnet de partid, ai parte, de tânăr, de funcții mari și tari la stat. Exemplu concret, un mehedințean, secretarul de stat Alin Virgil Chirilă de la Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene, ajuns în funcție la propunerea PSD Mehedinți. Din 2012 și până în 2017, când a fost numit secretar de stat, a lucrat tot la stat. Mai exact în Consiliul Județean Mehedinți, a fost director executiv adjunct și șef Formație Salvamont și Situații de Urgență. Însă activitatea lui politică destoinică din cadrul PSD Mehedinți l-a propulsat acolo sus, unde este acum, și mai puțin profesionalismul și știința de carte… E și cazul lui Adrian Bidilici, alt lup tânăr din PSD Mehedinți. Acesta a militat pentru partid din calitatea de jurnalist dar și candidat pentru un post de consilier local severinean. Azi acesta susține examen la București, proba scrisă, la o instituție aflată în subordinea ministerului la care Alin Chirilă e secretar de stat. Bidilici e candidat unic pentru postul de director în Direcția de Asistență Socială a primăriei Severin. Nimeni nu s-a băgat să concureze cu Bidilici. Totuși acesta are ceva probleme cu cazierul din cauza băuturii. A fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și nu i-a trecut termenul perioadei de încercare. Acest termen este de 2 ani și ,,curge” de la data de 26 noiembrie 2015 când Curtea de Apel Craiova a dat sentința definitivă. Ce cazier va aduce la dosar Adrian Bidilici dacă va fi admis la proba scrisă și va câștiga postul de director rămâne de văzut. Căci a fost admis la selecția dosarului depus, atenție, cu mențiunea completării dosarului de concurs conform art.49 alin.4 din HG 611/2008, cu modificările și completările ulterioare. Asta înseamnă că după proba scrisă și afișarea rezultatului scontat are maxim 5 zile la dispoziție să depună cazierul juridic. În caz contrar pierde concursul. Dar până atunci iată ce avere are tânărul secretar de stat Alin Chirilă potrivit declarației de pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Are 2 case, păduri, albine și Land Rover

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit declarației de avere burlacul Alin Chirilă este proprietarul a două terenuri forestiere în zone diferite, de 214 mp, cumpărată și respectiv 48 mp, donată. El mai deține și un teren extravilan de 2.351 mp donat. Chirilă are deja două case. De fapt o casă de 48 mp donată și un viloi de 214 mp obținut prin cumpărare. Mașină are un Land Rover Freelander tot cumpărată. Bani în conturi nu are deloc în schimb are datorii de zeci de mii de euro. Mai exact un împrumut de 35.500 de euro contractat la o bancă în 2006 și scadent în 2026, pe 20 de ani. Ca director executiv la CJ Mehedinți a obținut un venit anual de 48.799 de lei. De pe urma unui contract cu spații comerciale și de locuit scrie că a obținut un venit de 2.081 de lei iar din activități apicole prin PFA Alin Virgil Chirilă susține că a încasat 2.016 lei.

Activitatea politică: ,,responsabil județean SMS”

O sarcină politică importantă în PSD, mai puțin cunoscută de omul simplu, un fel de rampă de lansare în funcții importante în statul român este ,,responsabil județean SMS” la partid. Iată CV-ul politic al tânărului secretar de stat Alin Chirilă, care scrie că a fost ,,responsabil județean SMS”

2012 – 2014 Responsabil județean SMS;

2010 – Septembrie 2012 – Membru în Consiliul Național TSD;

Aprilie 2009 – Septembrie 2012 – Președinte TSD Organizația Municipală Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți;

2009 – Septembrie 2012 – Vicepreședinte PSD Organizația Municipală Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți;

2009 – Septembrie 2012 – Vicepreședinte TSD – Organizația Județeană Mehedinți;

2008 – Septembrie 2012 – membru PSD Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți;

2008 – șef campanie PSD Camera Deputaților – Colegiul Uninominal I – Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți;

Septembrie 2008 – Septembrie 2012 – Președinte Organizația Locală nr. 33 – Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți;

2007 – 2008 membru PSD – Timiș, Organizația Municipală Timișoara.

Oare partidul și colegii social democrați i-au pus și lui o vorbă bună?

De precizat că azi, 25 septembrie 2017, la București, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, la instituția aflată în subordinea Ministerului unde Chirilă este secretar de stat, susține concursul pentru postul de director la Direcția de Asistență Socială din primăria Severin, prietenul și colegul de partid din PSD Mehedinți al acestuia, Adrian Bidilici, jurnalistul ,,roșu” cu probleme la cazier din cauza băuturii. Oare partidul și colegii social democrați i-au pus și lui o vorbă bună cum că ar fi ,,băiat bun”?

Politica