marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Telenovelă fără sfârşit, la o asociaţie de locatari din Craiova

Disputele de la Asociaţia de locatari ANL R2008, de pe strada Potelu, par să nu se mai încheie niciodată. Serialul de război dintre fosta şi actuala conducere a asociaţiei nu mai ajunge la episodul final. Acuzaţiile nu se opresc, locatarii se declară nemulţumiţi, iar fiecare îşi susţine punctul de vedere şi îşi face dreptate în felul său. Ameninţările, sesizările, zecile de adrese către Primăria Craiova sunt la ordinea zilei, însă lucrurile rămân mereu la acelaşi stadiu: o conducere, poate, defectuoasă de care oamenii se plâng constant şi care nu face nimic pentru a veni în sprijinul problemelor acestora.  

Conflict cu izuri penale

Ba mai mult de atât, conflictul iscat între locatari şi actuala conducere a asociaţiei este şi de ordin penal. Constantin Buţă, fost preşedinte al asociaţiei R2008, a declarat pentru cotidianul Jurnalul Olteniei că un alt fost preşedinte al asociaţiei a fost declarat incompatibil de ANI, în urma sesizării unui conflict de interese, întrucât cea care era la şefia asociaţiei în 2012 deţinea şi funcţia de grefier. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Eu am fost preşedinte al acestei asociaţii din 2008 până în martie 2012. Am fost reales timp de patru ani. Să nu se înţeleagă că aş avea o problemă cu funcţiile, trebuie să te obişnuieşti. Poate că astăzi deţii o funcţie, iar mâine nu o mai deţii. Pot să vă spun, însă, că în anul 2012 a fost aleasă preşedinte, Ana Golaşu. În urma sesizărilor făcute de mine şi de locatari s-a constatat de ANI că există conflict de interese, doamna Ana Golaşu fiind declarată incompatibilă, întrucât Legea spune clar că nu ai voie să deţii două funcţii. Dânsa (n.r.-Ana Golaşu) deţinea şi funcţia de grefier”, a declarat Constantin Buţă, fost preşedinte al Asociaţiei de locatari ANL R2008.

Asociaţia nimănui

Și acesta ar fi doar începutul. Nemulţumirile craiovenilor care locuiesc pe strada Potelu sunt numeroase. Se pare că actuala conducere, în fruntea căreia se află preşedintele Daniel Făsui s-ar folosi de bugetul locatarilor, însă fără a le da socoteală şi oamenilor care contribuie la menţinerea bugetului. Totodată, salariile angajaţilor asociaţiei rămân un subiect tabu pentru locatari. 

,,Nu se ştie ce salariu are actualul preşedinte şi restul angajaţilor. Am făcut zeci de adrese către Primăria Craiova, dar acolo mi-au cerut să merg tot la asociaţie pentru a afla aceste informaţii. Am făcut o cerere prin care am cerut să ni se pună la dispoziţie salariile, să fie făcute publice. Este absolut normal ca locatarii să ştie ce salarii sunt, încotro se îndreaptă banii lor. Noi plătim, dar nu ştim ce plătim. Care este sprijinul nostru, de fapt? Mă îngrozesc, Legea 230, Art. 10 spune clar că orice locatar sau chiriaş poate să vină să ceară salariile, bugetul, cheltuielile”, a mai precizat Constantin Buţă, fost preşedinte al Asociaţiei de locatari ANL R2008.

Conform Art. 10 din Legea 230, proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia. 

Alo? Reveniţi după ora 20.00!

Cu toate acestea, o problemă cu adevărat importantă a locatarilor rămâne lipsa mijloacelor de transport în comun. Se pare că în cartierul cu blocuri de tip ANL, din zona Parcului ,,Nicolae Romanescu” autobuzele circulă doar din oră în oră. 

,,Ne confruntăm cu probleme foarte mari. De exemplu, autobuzele circulă din oră în oră. Repet, asociaţia nu este doar de încasat, trebuie să vină şi în sprijinul nostru, să ne susţină. Domnul preşedinte (n.r.-Daniel Făsui) spune să fie sunat după ora 20.00, deoarece pe parcursul zilei nu poate să fie deranjat, întrucât lucrează. Am înţeles că ar ocupa o funcţie în cadrul Petrom Craiova, dar nu ştiu dacă este adevărat”, a mai spus Constantin Buţă, fost preşedinte al Asociaţiei de locatari ANL R2008. 

Asociaţia fără responsabilităţi

De curând, locatarii au aflat că trebuie să achite o taxă către CEZ Oltenia, un fel de garanţie, în funcţie de consumul pe care îl are fiecare familie în parte. Nici de această dată craiovenii nu au avut parte de sprijinul asociaţiei, pentru a-i ajuta să rezolve problema în cauză. 

,,În fiecare an ne prelungim contractele la CEZ, demonstrând cu documente că nu avem alte proprietăţi. Până acum, CEZ-ul nu ne lua o garanţie, însă ne-am trezit acum o lună de zile că ar fi apărut şi la ei o hotărăre de la Agenţia de Reglementare a Energiei Electrice, prin care trebuie să plătim o sumă de bani, în funcţie de consumul pe care îl are fiecare familie. Am cerut să întocmim un tabel, prin care să sesizăm Primăria Craiova în legătură cu acest aspect. Bineînţeles, că ne-am dorit să consultăm asociaţia, însă domnul director ne-a spus că această problemă nu intră în atribuţiile asociaţiei. Le-am explicat că noi îi plătim pentru aşa ceva, dar ei nu vor să facă publice cheltuielile”, ne-a povestit Constantin Buţă.

Tragicomedie: Pază şi protecţie pentru angajaţii asociaţiei

Însă ceea ce vă voi relata puţin mai jos întrece orice aşteptări. Să fie, oare, vorba de o tragicomedie? În urmă cu un an şi jumătate, locatarii de pe strada Potelu au fost informaţi de către conducerea asociaţiei că trebuie instalate camere de supraveghere la sediul la care aceştia îşi exercită meseria. Până aici, nimic anormal. Însă, dragi cititori, la câte asociaţii aţi auzit să existe şi pază?

,,Acum un an şi jumătate am instalat camere de supraveghere la sediul conducerii, dar ce credeţi? Acum avem şi pază. Pentru ce trebuia această pază, dacă există organe abilitate? De ce să plătim pază şi protecţie? Nu ne-a cerut nimeni părerea. Nici măcar nu ştim ce sumă de bani este alocată pentru pază. Administratorul lucrează zece ore pe săptămână şi cred că este încadrată la opt ore pe zi. De programul preşedintelui nici nu are rost să discut, deoarece nu se ştie absolut nimic. Locatarii sunt profund dezamăgiţi”, a relatat Constantin Buţă, fost preşedinte al Asociaţiei de locatari ANL R2008.

Surse neoficiale susţin că actualul preşedinte al Asociaţiei de locatari ANL R2008 este susţinut de Primăria Craiova. 

Daniel Făsui: ,,Aveţi grijă să nu vi se închidă ziarul!”

Contactat telefonic, preşedintele asociaţiei, Făsui Daniel nu a dorit să dea nicio declaraţie, ba mai mult s-a arătat foarte deranjat în momentul în care
i-am expus problemele de care se plâng locatarii. Mai mult de atât, m-a întrebat că cine sunt eu să-mi permit să-l deranjez într-o zi de week-end. 
La scurt timp, am revenit cu un telefon şi i-am zis domnului preşedinte Daniel Făsui că sunt dispusă pentru o întâlnire, pentru a-mi demonstra cu acte că cele menţionate de locatari nu ar fi adevărate. Acesta mi-a zis că este disponibil abia începând de astăzi (n.r.-luni, 19 octombrie). 
Ba mai mult, se pare că domnul preşedinte Daniel Făsui nu cunoaşte mass-media locală, însă cu siguranţă dacă va merge la un chioşc de ziare va avea o mare surpriză.

Și totul nu s-a încheiat aici: ,,Toate ziarele care m-au vorbit de rău şi au lovit în mine au ajuns să se închidă!”, a declarat Daniel Făsui, preşedinte Asociaţia de locatari ANL R2008. Să fie, oare, o ameninţare la adresa ziarului nostru?
Domnule preşedinte Daniel Făsui, dacă doriţi un drept la replică, nu ezitaţi să ne scrieţi pe adresa ziarului [email protected].

Domnule Daniel Făsui, şi da, îmi permit să vă deranjez în week-end pentru că este vorba de oameni, oameni de care dumneavoastră ar trebui să vă interesaţi, întrucât pentru acest lucru ocupaţi un post de preşedinte. 
Dacă sunteţi atât de ocupat, eliberaţi postul pentru oameni care îşi pot face bine treaba!

Politica