marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dulce și amar e gustul libertății

Motto: ”Libertate înseamnă, înainte de toate, autonomie, certitudinea că ești bine înfipt în realitate, în viață, iar nu în spectre sau dogme.” – Mircea Eliade

Definiție (una dintre ele): LIBERTÁTE = 1. Posibilitatea de acțiune după propria voință sau dorință; posibilitatea de acțiune conștientă a oamenilor în condițiile cunoașterii din ce în ce mai profunde a legilor de dezvoltare a naturii și societății. 2. Situația unei persoane libere. 3. Independență, neatârnare. 

Poate atributul nostru esențial, și nu doar poate, ci mai mult ca sigur, este LIBERTATEA. Libertatea în toate formele ei: gândire, exprimare, liberă circulație, opinie, individuală, de grup, etc. Suntem liberi? Noi românii suntem oameni liberi. Ne bucurăm de acest atribut? E un atribut, un drept, un privilegiu, o binecuvântare? Acționăm după propria voință sau dorință în condițiile cunoașterii legilor societății? NU! Și o spun răspicat. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noi românii nu știm să ne bucurăm de libertate. Noi, marea turmă sado-masochistă care ne raliem de 26 de ani într-o prosternare fantasmagorică (era să zic ideologic-doctrinară) din 4 în 4 ani cu speranța că va veni un mic ”Mesia” care va izbăvi țara asta de răufăcători, politicieni corupți, trădători și vânzători de țară, etc.

De unde și până unde grija despre libertatea noastră indiviuală și de grup? Păi, fraților, din bruma de sentiment că noi chiar am putea să fim ceea ce am fost și chiar mai mult decât atât. Dar să gândim și să acționăm ca OAMENI LIBERI care își cunosc DREPTURILE, LIBERTĂȚILE, OBLIGAȚIILE și ROSTUL LOR PE PĂMÂNTUL STRĂMOȘESC. Am ajuns iară să ne lamentăm și să trăim din citate, poezii și filosofeli virtuale.

În mediul on-line România este ”Mândră țară, tânăr colț de rai!”, iar românii sunt inteligenții, filosofii, salvatorii și creatorii Pământului. Românii, noi cetățenii acestei țări minunate și unice, am ajuns să fim milioane de Anonymous care ne văicărim ca babele la răscruci de ulițe. Ba că Ponta face, ba că Iohannis e mut, că Băsescu eșuează în apele politice și bineînțeles ne sărăcesc, subjugă, vând țara, etc.

Ieri, 18 octombrie a.c., coroborat cu acțiunea din 11.10.2015, social-democrații au compromis total dreptul la LIBERTATE și noțiunea de LIBERTATE în România. Conform ”gândirii” social-democrate orice urmărit, condamnat e la fel de liberi ca orice cetățean. În acest mod sute de mii de români (marea lor majoritate turmă electorală) au demonstrat că sfidează și ignoră LEGEA, că practic contestă STATUL DE DREPT. Mârșăvia social-democrată e cel mai grav atentat la LIBERTATEA ROMÂNILOR ȘI ROMÂNIEI. Cel mai grav e că cei aproape 500.000 de ”înflăcărați” social-democrați amenință viitorul propriilor copii, dar din ”fericire” pentru ei nici măcar nu pot realiza acest lucru (și asta-i tragedia!).

Manevra social-democrată din rândul ”prostimii” e dublată de mitocănia, parșivenia și fariseismul parlamentarilor, primul episod – senatorii. După cum se știe
Direcția Națională Anticorupție a cerut crearea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, dar – bineînțeles – senatorii nu au fost de acord cu acest proiect. Comentariile sunt de prisos.

LIBERTATEA – pe cât de scumpă și dragă, pe atât de fagilă – noastră de indivizi români e amenințată nu doar de mărinimiile noastre naționale, dar este, dacă se poate spune și așa, șubrezită și atacată de ceea ce se întâmplă în plan extern.

Contextul mondial al evenimentelor ne dă, măcar meditativ, nouă letargicilor filosofi danubiano-pontici, niște frisoane aparent înfricoșătoare: 
–    Rusia-Ucraina este un conflict deschis care poate degenera foarte rapid la     granițele României;
–    Rusia-SUA un alt conflict de ”idei” de supremație pe tema scutului antirachetă, cu     amenințări din ce în ce mai punctuale și periodice la adresa României;
–    criza imigranților, un alt subpunct al supremației mondiale în meciul SUA – Rusia
care ar putea avea cele mai acerbe dispute în răscruciul Europei – România!

În molcoma și foarte naturala toamnă 2015 suntem, noi românii, într-o incredibilă inconștiență existențială neavând nici cea mai mică apăsare că într-o zi, o lună, sau un an am putea deveni parte a unui experiment pe care nu-l dorim și nu-l gândim, dar care abia atunci ne va demonstra ce dulce și prețioasă e LIBERTATEA.

NU avem lideri politici și administrativi educați, școliți, morali, motivați, iubitori de oameni și de țară. NU avem modele. E tragic să vezi că modelele copiilor și tinerilor sunt Guță, Drăgușanca, Becali, etc. Adică oameni needucați, parveniți, imorali, certați cu LEGEA. NU avem curajul de a ne APĂRA și LEGITIMIZA LIBERTATEA. 

Până nu ne vom capacita ca OAMENI LIBERI cu DREPTURI și ATRIBUȚII de ROMÂNI nu vom fi LIBERI. Cel puțin ca OAMENI, noi în pielea, trupul și sufletul nostru. Sper să nu fi ajuns ca în mentalul nostru colectiv să trăim după cugetarea lui Jean Jacques Rousseau : ”Omul s-a născut liber și este pretutindeni în lanțuri !”. Ar fi vai de noi și de viitorul acestei țărișoare.

Să auzim și să citim numai de bine!

Politica