marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

BAC 2015. Proba orală la Limba română, facilă

O parte din absolvenții clasei a XII-a au fost, ieri, evaluați în privința competențelor lingvistice de comunicare orală în  limba română. Proba orală la Limba română se desfășoară pe durata a trei zile, pe 10 iunie fiind ultima zi dedicată acestei probe. Elevii craioveni au ieșit din sala de examen unde au susținut prima probă a examenului maturității, zâmbitori, întrucât  subiectele nu au fost dificile și au reușit să le rezolve fără nicio problemă. Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național. Concret, elevii vor primi unul dintre următoarele:experimentat, avansat, mediu sau începător. Acest calificativ se stabilește de comun acord de către cei doi profesori examinatori.

 

„Mi s-a părut foarte simplă această probă, mi-a căzut un text memorialistic.Trebuia să spunem ce tip de receptor este, le luam pe toate din text, nu era ceva să stai mult să te gândești și am avut mai multe subpuncte. La alte clase s-au spus, deja, ce calificative au fost, la mine nu. Cu siguranță voi obține experimentat. Mie îmi este cel mai teamă la proba de la istorie, la română de exemplu poți să aberezi, îți mai aduci aminte din ce ai citit, la istorie nu ai cum. Per total, la Bac nu știu ce notă voi lua, la istorie sper să iau 5,  la logică, 9.50. Sper să iau bacalaureatul cu o notă peste 8”, a spus Erica Dănciulescu, absolventă clasa a XII-a.

 

Sunt elevi care nu pun mare accent pe nota obținută la examenul de bacalaureat, deoarece la facultatea unde vor să-și continue studiile, se susține examen de admitere, iar nota de la examenul de bacalaureat nu se ia în calcul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

„A fost foarte ușor la proba orală, la română, am avut un text informativ, nu am avut un text greu și cerințele au fost ușoare, de literatură. Eu oricum dau la Academia de Poliție, nu contează atât de mult ce notă iau, doar să promovez, pentru că unde vreau eu să dau nu are importanță nota de la Bac. Au fost camere peste tot în sală, a fost strict din punctul acesta de vedere”, Iulia Cimpoieru.

 

Elevii nu pot să conteste rezultatele pe care le obțin la examenul oral de Limba română și de asemenea calificativul obținut la probele orale ale bacalaureatului nu influențează cu nimic nota finală a întregului examen.
Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați "eliminați din examen", fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de bacalaureat.

 

 

 

Politica