duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Portul Drobeta va fi modernizat

Portul Drobeta Turnu Severin va fi reabilitat și modernizat. Guvernul a aprobat, în ședința de joi, indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

Este o investiție deosebit de importantă pentru municipiul Drobeta Turnu Severin și județul Mehedinți, spune Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean.

„Valoarea lucrărilor este de 125 milioane lei, iar investiția ar urma să se realizeze în 24 luni. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021 – 2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Investiția cuprinde lucrări, atât în Portul Comercial, cât și în Portul pentru Pasageri și se va realiza prin Compania Națională „Administrația Porturilor Dunării Fluviale” – S.A. Giurgiu. Este o veste extraordinară pentru noi și vreau să le mulțumesc prim-ministrului, Marcel Ciolacu și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu pentru că au răspuns solicitărilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului, atât eu, cât și primarul Marius Screciu, pentru a finanța o investiție pe care ne-o dorim de foarte mult timp!Obiectivul de investiții este important pentru dezvoltarea infrastructurii și stimularea economiei județene și regionale, facilitând transportul de mărfuri și persoane și contribuind la creșterea competitivității pe plan local și internațional”, a scris Georgescu, pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, primarul Severinului, Marius Screciu, a declarat: „Este o veste excelentă pentru orașul nostru și pentru toți locuitorii săi și le mulțumesc atât prim-ministrului Marcel Ciolacu, cât și ministrului Sorin Grindeanu pentru că au răspuns cererilor pe care le-am făcut împreună cu președintele Aladin Georgescu, pentru realizarea acestei investiții esențială pentru economia locală și regională”.

sursa foto: informatiadeseverin.ro

Politica