duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții la CE Oltenia într-un dosar de corupție

Șapte percheziții sunt în desfășurare, joi, la complexul energetic Oltenia, într-un dosar de corupție, potrivit unor surse judiciare.

Dosarul vizează posibile fapte de corupție ce ar fi fost comise în perioada iulie 2022-ianuarie 2024, în legătură cu activitățile comerciale ale Complexului Energetic Oltenia, au precizat sursele citate pentru adevarul.ro

Dosarul este instrumentat de la București, urmând ca la finalizarea perchezițiilor să aibă loc audieri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La începutul anului, unul dintre candidații la un post în Directoratul Complexului Energetic Oltenia (CEO), organismul executiv de conducere al companiei de stat, a depus o plângere penală în care acuza de conflict de interese atât firma care se ocupă de selectarea directorilor, cât și pe doi dintre ceilalți candidați.

Recent, DNA a anunțat cǎ a trimis in judecatǎ patru persoane, între care Iosif Chirica, fost director în cadrul Complexul Energetic Oltenia-Sucursala Electrocentrale Rovinari, suspectat de luare de mitǎ.

Potrivit DNA, una dintre persoanele vizate în dosar, la „instigarea unui alt inculpat, în data de 20.12.2023, în județul Gorj, ar fi remis în mod direct suma de 5.000 de euro inculpatului Chircă Iosif, director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, în legătură cu îndeplinirea unui act ce ar intra în îndatoririle sale de serviciu„.

În aceeaşi cauzǎ, cinci persoane au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, primind pedepse cu suspendare.

CEO se află în proces de restructurare, fiind în derulare un program în acest sens aprobat de Consiliul European și Guvernul României. Programul presupune ca din anul 2026 să mai rămână în rezervă de capacitate doar grupurile energetice 4 și 5 de la Rovinari și 5 de la Turceni. Până atunci, trebuie realizate două centrale pe gaze și 8 parcuri fotovoltaice pe haldele de steril, însă sunt șanse minime să fie realizate le termenele stabilite.

Foto: arhivă

Politica