duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Eu te iubesc!” și „Ba nu, eu te iubesc!”, în ședința de Consiliu Local Craiova

Consilierii locali din Bănie încep să se relaxeze, pe final de mandat. Alegerile se apropie, iar discuțiile din ședințele ordinare par din ce în ce mai vagi, lipsite de argumente și cu explicații pe măsură. Timp de 4 ani, consilierii USR au vorbit despre același „buget al sărăciei”, fiind aproape de fiecare dată închiși, ca la „Fazan” de primarul orașului. În ședința de joi dimineața, s-a repetat povestea, până când a venit vorba despre creșterea taxelor în anul 2024.

Lia Olguța Vasilescu a subliniat, de fiecare dată când a avut ocazia, faptul că nu a crescut taxele și impozitele în Craiova. Primarul a dat vina, mereu, pe inflație și le-a explicat craiovenilor că municipalitatea nu le cere mai mulți bani. Același lucru a fost susținut de edil și în ședința de joi, când Teodor Sas, consilier local din partea PNL, a spus că bugetul orașului a crescut pentru că și datoriile cetățenilor față de autoritățile locale au devenit mai mari: „Bugetul a crescut pentru că și taxele și impozitele au crescut, față de anul trecut”, a spus consilierul.

„Eu te iubesc!” și „Ba nu, eu te iubesc!”

Nu că ar fi multă dragoste între toți consilierii locali din Craiova și conducerea Primăriei, dar dialogul de joi dimineața a adus aminte de discuțiile pe care le aveau îndrăgostiții, la începutul unei relații. Mai mult decât atât, subiectul, chiar dacă unul destul de delicat, nu a fost aprofundat, ci, mai degrabă, a fost tratat pe modelul „A venit apa caldă?” / „A venit, dar e rece”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cum s-a adus vorba de creșterea taxelor, răspunsul a venit imediat: „Nu este adevărat, domnule Sas”, a spus viceprimarul Lucian Dindirică.

– „Nu au crescut taxele și impozitele? Au crescut, vă spun eu”, a replicat Teodor Sas.

Primarul orașului a intervenit, apoi a început și joaca, în ședința de consiliu: „Să vă spună ministrul de finanțe de ce are inflația asta, că în rest nu au crescut. Nu am crescut cu niciun leu”, a subliniat, din nou, Lia Olguța Vasilescu.

Consilierul PNL i-a reamintit primarului de majorarea taxei de parcare: „Doamna primar, la parcare a crescut prețul cu 40%. Inflația a fost 13%”.

Cea mai mică parcare din România. Cel mai mic cost al parcării”, a răspuns primarul.

Dar a crescut cu 40%”, a reamintit Teodor Sas.

Este, totuși, cel mai mic din România”, a repetat Olguța Vasilescu.

Dar, totuși, a crescut, mai mult decât inflația”, a spus, ceva mai încet, un alt consilier local.

Este, totuși, cel mai mic din România”, a tot repetat, apoi, primarul orașului.

Și, totuși, a crescut”, a spus, încă o dată, Teodor Sas.

Important este că este cel mai mic, nu că a crescut”, a intervenit și consilierul Dan Spânu.

Oricum, noi suntem cei mai săraci”, a încheiat joaca un alt consilier din partea PNL, Adriana Ungureanu.

Politica