vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alertă cu bomba într-un avion. Aeronava a aterizat de urgență în România

Alerta a fost declanșată în timp ce aeronava se afla în spațiul aerian sârbesc

Ieri, pe data de 19 aprilie, a avut loc un incident neobișnuit care a perturbat planurile de vacanță ale 131 de pasageri și a declanșat o mobilizare masivă a serviciilor de urgență în România. Totul a început atunci când un turist polonez, care întârzia la îmbarcare, a decis să facă o raportare falsă că există o bombă la bordul avionului Airbus care decolase din Wroclaw, Polonia, cu destinația Hurghada, Egipt. Scopul său era să determine întoarcerea avionului pentru a putea urca și el la bord.

Alerta a fost declanșată în timp ce aeronava se afla în spațiul aerian sârbesc, determinând pilotul să redirecționeze imediat zborul către cel mai apropiat aeroport echipat corespunzător pentru astfel de situații. În acest caz, a fost aleasă Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

La doar trei minute după miezul nopții, avionul a aterizat de urgență, unde a fost întâmpinat de un număr mare de ambulanțe, mașini de pompieri și echipaje de poliție, în timp ce un Plan Roșu de Intervenție era activat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După verificările amănunțite efectuate de echipele de pirotehniști și de trupele antitero de la SRI, nicio bombă nu a fost găsită nici în avion, nici în bagajele pasagerilor. Între timp, polițiștii din Polonia au reușit să-l identifice rapid pe autorul alarmei false, turistul întârziat, care acum se confruntă cu consecințele legale ale gestului său iresponsabil.

„Au fost trimişi pentru control corporal şi pasagerii, şi bagajele. Nu în terminal, noi mai avem zone de control şi la graniţa dintre aeroport şi unitatea militară”, a transmis Daniel Stamatovici, director Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara, potrivit observatornews.ro. Avionul a decolat din Timișoara spre Egipt după 14 ore de escală forţată în țara noastră.

Politica