joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

BEC a desființat biroul electoral din Dolj

E cutremur înainte de alegeri! Biroul Electoral Central a desființat mai multe birouri electorale. E vorba de birourile din Dolj, lalomița, Giurgiu, Mureș, Alba și Argeș acolo unde detașările nu au respectat legislația în vigoare. Magistrații aleși trebuie să activeze în proximitatea zonei în care sunt detașați, însă prevederea e complet ignorată, scrie stiripesurse.ro

Magistrații s-au înghesuit să primească salarii și diurne aferente detașărilor, care ajung la peste 45.000 de lei pe două luni.

Legislația relevantă, Legea nr. 115/2015, stipulează că aceste desemnări ar trebui să se facă din rândul magistraților și altor juriști, respectând un criteriu de proximitate între domiciliul sau reședința acestora și locația biroului electoral pentru care sunt desemnați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia BEC evidențiază mai multe nereguli în procesul de desemnare efectuat de Tribunalul Buzău, cum ar fi includerea pe listele de desemnare a persoanelor care nu erau magistrați în exercițiu la instanțele competente sau nerespectarea criteriului de proximitate. Ca urmare, BEC a decis să admită contestațiile, să anuleze documentele inițiale ale procesului de tragere la sorți și să dispună reluarea întregului proces de desemnare, conform cu prevederile legale stricte.

Politica