luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A murit Costel Corduneanu, unul dintre cei mai temuți interlopi

Costel Corduneanu, șeful clanului Corduneanu, a murit luni într-un spital din Târgu Mureș, la vârsta de 54 de ani. Temutul interlop era internat după o intervenție chirurgicală pe cord, acesta fiind cunoscut pentru problemele sale cardiace.

Vestea morții celui poreclit ”Stăpânul Moldovei” a devenit rapid virală pe rețelele sociale, care s-au umplut cu mesaje de condoleanțe de la prieteni și admiratori, scrie stirileprotv.ro

„Dumnezeu să te ierte, unchiule! Ai fost, ești și vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”, a transmis nepotul lui Costel Corduneanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înainte de a intra în lumea interlopă, Costel Corduneanu a fost campion mondial la cadeţi şi a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996. La JO de la Atlanta a participat și fratele lui, Gheorghe Corduneanu, care a terminat al șaptelea la lupte libere, categoria 48 kg, scrie prosport.ro

După ce a renunțat definitiv la sport, Costel Corduneanu s-a consacrat în lumea interlopă și a ajuns să fie printre cele mai notorii personaje din România, fiind șeful clanului care îi poartă numele. Costel Corduneanu locuia în Iași și la nivel local avea mai multe porecle, cum ar fi „Stăpânul Moldovei” sau chiar „Ștefan cel Mare al Moldovei”.

Costel Corduneanu s-a aflat inclusiv în spatele gratiilor pentru faptele pe care le-a comis, iar într-un interviu pe care l-a acordat presei din Iași, după eliberare, a transmis că își dorește să iasă din lumea interlopă și să fie recunoscut doar pentru performanțele pe care le-a bifat ca sportiv.

”Eu vreau să ies din lumea asta. Am fost sportiv, am făcut lucruri frumoase. Am greșit, am plătit pentru greșelile mele. Nu mai vreau! Mi-a ajuns! Vreau să fac afaceri legale, să nu mai am treabă cu nimic. (…) Lumea spune că suntem clan, că facem parte din mafie și nu mai știu ce. Noi nu suntem clan, noi suntem o familie. Noi nu am omorât pe nimeni. Într-adevăr, am reacționat și noi când am fost provocați, dar atât”, declara Costel Corduneanu.

Foto: Facebook/Costel Corduneanu

Politica