marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încep simulările pentru Evaluarea Națională și BAC, în Dolj

Elevii doljeni sunt așteptați să participe, în perioada 15-17 aprilie 2024, la simulările județene ale Evaluării Naționale și ale Examenului Național de Bacalaureat.

Potrivit unui comunicat transmis de ISJ Dolj, 8970 de elevi, dintre care 4902 elevi de clasa a VIII-a și 4068 elevi din anii terminali, participă la examene după următorul calendar:

Evaluarea Națională

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • 15 aprilie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă 

16 aprilie 2024: Matematică – probă scrisă 

Examen Național de Bacalaureat

  • 15 aprilie 2024: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 16 aprilie 2024: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
  • 17.aprilie.2024:.Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării

Simularea județeană a Evaluării Naționale se desfășoară în 139 unități de învățământ – centre de examen care școlarizează elevi de clasa a VIII-a. Probele din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale vor începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare clasă, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis pâna la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore.

Simularea județeană a examenului național de bacalaureat se desfășoară în 42 unități de învățământ – centre de examen care școlarizează elevi din clasele terminale (clasa a XII-a și a XIII-a, seral și FR). Probele scrise vor începe la ora 9:00. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis pâna la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore.

Desfășurarea simulărilor județene se desfășoară sub supraveghere audio – video.

Comunicarea rezultatelor atât la simularea Evaluării Naționale, cât și la simularea examenului de bacalaureat se realizează în data de 26 aprilie 2024.

Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările județene nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului/părintelui, notele obţinute la simulările județene pot fi trecute în catalog.

Politica