luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cele două sedii ale Primăriei Craiova vor fi inaugurate în vară

Cele două sedii ale Primăriei Craiova vor fi inaugurate în vară, după cum a anunțat chiar primarul orașului. Lia Olguța Vasilescu susține că ambele clădiri vor putea fi recepționate, în mai puțin de 4 luni și s-a declarat încântată de felul în care a fost reconstituit interiorul celor două locații.

Cele două sedii ale Primăriei Craiova se apropie de finalizare. Interiorul este excepțional reconstituit, după cum se poate vedea în fotografiile postate. Au fost finalizate elementele de consolidare pentru întreaga clădire, s-au efectuat compartimentările interioare, s-au finalizat lucrările pentru instalațiile electrice și instalația sanitară. Luminatorul și acoperișul clădirii au fost reabilitate, iar picturile au fost recondiționate. În această vară vom recepționa ambele clădiri”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Suma pregătită pentru reabilitarea celor două clădiri era, inițial, de 15 milioane de euro. Banii au fost împrumutați de administrația locală de la BERD. Ulterior, suma a fost suplimentată cu 9,2 milioane de euro. Lucrările au început în 2021, termenul de execuție fiind de 36 de luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În această primăvară, autoritățile locale au ajuns la concluzia că mai au nevoie de încă 14 milioane de de euro de la BERD, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a celor două sedii ale primăriei și a unor unități de învățământ. Propunerea a fost aprobată de consilierii locali din Bănie.

Începând cu data de 7 iunie 2021, Primăria Craiova și-a mutat activitatea, temporar, la Centrul Multifuncțional, situat pe strada Târgului nr. 26, pe durata lucrărilor de reabilitare a sediului de pe strada A.I. Cuza.

Atât sediul principal al Primăriei Craiova – fosta Bancă a Comerțului, cât și clădirea Palace, se bucură de o istorie remarcantă, reprezentând două monumente de-a dreptul speciale ale municipiului.

Palatul Banca Comerțului, clădire monumentală ce găzduiește Primăria Municipiului Craiova, este unul dintre cele mai cunoscute edificii din oraș. Banca Comerțului a fost proiectată de arhitectul Ion Mincu în 1906 și finalizată în 1916 de către elevul acestuia, Constantin Iotzu. Clădirea are un interior bogat decorat cu stucaturi, vitralii, mozaicuri venețiene și grilaje de fier forjat.

Fostul Hotel Palace este o clădire de patrimoniu din centrul municipiului Craiova, construită la începutul secolului al XX-lea (1900 – 1905) după planurile arhitectului Otto Hesselmann. Edificiul, care a găzduit de-a lungul timpului Oficiul Național de Turism, CEC sau Banca Comercială Română, este în prezent pavilion administrativ al Primăriei Municipiului Craiova.

Politica