miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Muzeul Cărții și Exilului Românesc: Prelegerea-dialog „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul românesc)”

Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează marți, 16 aprilie 2024, prelegerea-dialog public cu titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul românesc)”, susținută de către etnologul Marin Marian-Bălașa.

Evenimentul va avea loc în salonul expozițional aflat la parterul Muzeului Cărții și Exilului Românesc, începând cu ora 14.00 și va fi moderat de Mihaela Călinescu, asistent de cercetare în cadrul Muzeului Cărții și Exilului Românesc.

Prin acest eveniment ne propunem să valorificăm regiunea Oltenia și să vă invităm la un dialog  aplecat asupra conștientizării și recuperării particularităților oltenești de vorbire și simțire (subliniate cu diferite ocazii și de către academicianul Răzvan Theodorescu și de îndrăgitul Amza Pellea, drept emblemă identitară a limbajului comic).    

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marin Marian Bălașa este autorul lucrării „Ochiul dracului și al lui Dumnezeu” – Premiul „S. F. Marian” al Academiei Române, 2023 și redactorul responsabil al Revistei de Etnografie și Folclor/Journal of Ethnography and Folklore (indexată ISI Clarivate). Este doctor în filosofie, cercetător științific I la Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române, etnolog (membru în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România), eseist și prozator (membru în Uniunea Scriitorilor din România), militant pentru modernizarea, democratizarea și liberalizarea valorilor (președinte al Asociației „Romanian Fulbright Alumni”), dar și pentru spiritualitate nedoctrinară și umanism (membru al Asociației Culturale India-România).

A călătorit foarte mult, atât în Occident, cât și în Orient. Autor a 12 volume publicate și a unui mare număr de studii academice și eseuri culturale apărute în reviste internaționale de primă importanță academică, precum și în numeroase cărți colective și reviste culturale din România.   

Politica