joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Încep lucrările de cadastru gratuit în comuna Robănești

Reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, s-au întâlnit, joi, cu cetățenii comunei Robănești într-o campanie de informare cu ocazia începerii lucrărilor de cadastru general. Înregistrarea proprietăților din comuna Robănești în sistemul integrat de cadastru și carte funciară vizează o suprafață de 4.195 de hectare și este gratuită pentru cetățeni.

„Robănești este una dintre cele 31 de comune din județul Dolj care beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară. Având în vedere experiența acumulată, precum și sprijinul colegilor din ANCPI, sunt convins că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Ne dorim ca cetățenii să înțeleagă avantajele înregistrării sistematice a proprietăților, să cunoască modul în care se desfășoară această activitate, etapele ei, precum și atribuțiile fiecărei părți implicate”, a declarat Ionuț Alexandru Popescu, șeful Serviciului de Cadastru, O.C.P.I Dolj.

În județul Dolj, dintre cele 31 de comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, 9 sunt finalizate. Este vorba despre comunele Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești, Dioști, Giurgița, Leu, Maglavit, Moțăței și Rast.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alte 18 sunt în lucru, și anume, Bistreț, Cetate, Poiana Mare, Teslui, Calopăr, Afumați, Almăj, Cerat, Amărăștii de Jos, Coșoveni, Ișalnița, Malu Mare, Podari, Radovan, Siliștea Crucii, Țuglui, Urzicuța și Valea Stanciului, iar în alte 4 comune, măsurătorile vor începe în cel mai scurt timp, după organizarea întâlnirilor din cadrul campaniei de informare. Este vorba despre localitățile Cârcea, Coțofenii din Față, Ghercești și Negoi.

Lucrările sunt finanțate prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021-2027 al cărui beneficiar este Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673, cofinanțare de la bugetul de stat.

Politica