marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul construit din donații pentru copiii bolnavi de cancer, avizat de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a semnat, joi, Ordinul prin care aprobă noua structură a Spitalului de Copii Marie Curie – clădirea construită de Asociația Dăruiește Viață exclusiv din donații și sponsorizări, care va găzdui primul Spital de Oncologie și Radioterapie pediatrică din țară. Este primul spital construit în ultimii 34 de ani pentru copiii bolnavi de cancer din România.

Anunțul ministerului vine la peste patru luni de când spitalul este complet finalizat, inclusiv cu toate dotările necesare la standarde occidentale.

Ministerul Sănătății preciează că, „în paralel cu activitatea de autorizare, personalul administrativ și de specialitate al spitalului inventariază bunurile și echipamentele din noua clădire pentru a putea fi încheiată donarea acestora și înregistrarea în patrimoniul spitalului”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pentru ca acest proces să se desfășoare cât mai rapid, Ministerul Sănătății a trimis o echipă de specialiști încă din luna Februarie”, se mai arată în comunicatul ministerului.

În acest moment, mai este necesar un singur pas pentru ca spitalul să își deschisă porțile pentru primii pacienți: un aviz de la DSP, pentru care Direcția de Sănătate Publică ar urma să vină la spital chiar săptămâna aceasta, scrie hotnews.ro

În urmă cu 3 săptămâni, Asociația Dăruiește Viață anunța că a semnat actele prin care spitalul pentru copii bolnavi de cancer, construit din donațiile a peste 350.000 de români și sponsorizările a peste 8.000 de companii, este predat la cheie statului român.

Prima clădire din spitalul construit de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” în curtea Spitalului „Marie Curie” din București a fost finalizată pe 24 noiembrie 2023.

În această clădire se vor muta o parte dintre secţiile Spitalului „Marie Curie”.

Proiectul va continua cu construcţia celei de-a doua clădiri, care ar urma să găzduiască celelalte specializări ale unităţii medicale.

Spitalul Dăruiește Viață în cifre:

  • 53 de milioane de euro a costat construcția și dotarea primului spital pentru copiii bolnavi de cancer din România.
  • Peste 350.000 de români au donat pentru construirea spitalului. Suma totală strânsă din donațiile românilor a fost de 20 de milioane de euro.
  • 8.000 de companii au sponsorizat proiectul. Cea mai mare sponsorizare a venit din partea companiei Petrom – 10 milioane de euro oferiți pentru dotarea spitalului.
  • Spitalul are 9 niveluri și va avea secții de oncologie, radioterapie, chirurgie și neurochirurgie.
  • Spitalul are inclusiv cinematograf și loc de joacă pentru copii.
  • Construcția spitalului a început în anul 2018.

Asociația Dăruiește Viață începe acum un nou capitol: va construi de la zero o a doua clădire de spital, în care urmează să fie mutat integral Spitalul de Copii Marie Curie.

Foto: Facebook/Daruieste Viata

Politica