luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cardurile de primă de carieră didactică sau profesională vor fi alimentate „în zilele următoare”

Peste 2.000 de profesori și alți angajați din Învățământ care au primit cardurile de primă de carieră didactică sau profesională, dar care nu le au alimentate, ar urma să primească banii pe acestea „în zilele următoare”, transmit federațiile sindicale într-o adresă obținută de Edupedu.ro. Banii ar fi trebuit virați încă din luna octombrie, adică acum jumătate de an, scrie Edupedu.ro.

Reprezentanții organizațiilor profesorilor susțin că disfuncționalitățile au apărut din cauza „modului în care s-a desfășurat punerea în aplicare a prevederilor acestei ordonanțe (n. red. OUG 58/2023), într-un timp foarte scurt”.

„S-au depistat multe cazuri în care sumele virate nu au fost cele prevăzute de ordonanță, urmând a se remedia și această problemă”, mai scrie în aceeași informare comună, care poate fi consultată mai jos în articol.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Modul în care s-a desfășurat punerea în aplicare a prevederilor acestei ordonanțe, într-un timp foarte scurt, a condus la apariția unor disfuncționalități. Până în momentul de față au fost operate peste 20.000 de corecturi (persoane omise sau încadrate greșit, nume și CNP uri greșite etc.).

De asemenea, peste 2.000 de persoane au primit cardurile și nu au fost alimentate, asta din cauza faptului că nu a fost respectat fluxul și nu au fost asumate datele comunicate. Această problemă se va remedia în zilele următoare”, transmit FSE „Spiru Haret” și FSLI.

Precizările vin în contextul în care, în urmă cu două săptămâni, încă erau profesori care n-au primit cardurile pe care ar fi trebuit să fie încărcată prima didactică de 1.500 de lei.

„Solicităm liderilor sindicatelor afiliate să atenționeze conducerile unităților de învățământ și pe cele ale inspectoratelor școlare că aceasta este ultima dată când se mai pot face corecții și completa listele cu persoanele omise. 

De asemenea, atragem atenția că sumele primite pe carduri pot fi folosite până cel târziu în data de 31 august 2024”, au mai transmis reprezentanții federațiilor sindicale în adresă.

Pentru prima de cariera didactică sunt eligibile cheltuieli precum achiziția de laptopuri, tablete, telefoane inteligente, ceasuri inteligente și orice alte dispozitive care pot fi folosite în procesul educațional, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul investițiilor și proiectelor europene Adrian Câciu.

Foto: arhivă

Politica