sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Steliștii și dinamoviștii îl cer pe Mitriță la națională: „Sigur că va fi chemat”

Alex Mitriță i-a făcut probleme lui Edi Iordănescu, în ultima perioadă. Mijlocașul marchează pe bandă rulantă la CSU Craiova, e cel mai bun pasator al echipei și unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din Liga 1. El nu a fost convocat pentru meciurile amicale disputate de tricolori împotriva Irlandei de Nord și Columbiei, iar această decizie luată de staff-ul naționalei a atras mai multe reacții.

Adi Popa consideră că Alex Mitriță va fi convocat, dacă se va adapta la cerințele lui Edi Iordănescu. Stelistul pune absența mijlocașului de la lot pe seama faptului că starul de la CSU nu face și faza defensivă, atât de bine cum își dorește selecționerul.

Nu am urmărit foarte atent meciurile Universității Craiova din actualul sezon, ca să fac o analiză concretă în cazul Mitriță. Discutând statistică, Alex Mitriță are cifre foarte bune pentru o extremă. Am auzit discuții că nu face faza a doua, că este vorba despre nesupunere sau multe altele. Cum Edi a implementat această idee de grup, este destul de greu să fie prezent la EURO 2024. Probabil selecționerul își dorește mai mult de la extremă, să facă și faza defensivă. Dacă Mitriță va fi bine, va face ambele faze, iar Edi va sesiza schimbarea de atitudine, sunt sigur că va fi chemat la echipa națională”, a spus Adi Popa, la ProSport Live.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu doar steliștii îl văd pe Alex Mitriță suficient de valoros pentru a prinde un loc la EURO. Dinamovistul Gabi Torje are și el o părere bună despre mijlocașul formației din Bănie.

E greu să fii selecționer, sunt foarte mulți jucători propuși, e greu să alegi 11 jucători. Mitriță e unul dintre cei mai valoroși jucători. El și Florinel au făcut diferența în majoritatea meciurilor. Joacă pe o poziție unde avem jucători care au evoluat în calificări și au adus puncte importante. Din punctul meu de vedere, Mitriță ar merita să fie acolo și dacă nu joacă, dar pe cine lași acasă? Ianis a făcut meciuri importante, Mihăilă, la fel, Man, la fel. Reușitele de la club ale lui Man se văd și la echipa națională. Încrederea e cea mai importantă”, a spus Gabi Torje la Digi Sport.

Politica