sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Magazinele nu vor fi închise în weekend

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu e oportun”.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică: cel legat de programul magazinelor și închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână. Din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu e oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Din câte îmi aduc aminte, au fost închise piețe în pandemie sau a fost pus orar la magazine. Vreau să vă anunț că nu mai suntem în acea etapă”, a afirmat premierul Ciolacu, potrivit g4media.ro

Și Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat miercuri că marile magazine vor rămâne deschise în weekend după actualul program, ideea avansată de unul dintre reprezentanții micilor comercianți ca aceste hipermarketuri să fie închise la final de săptămână fiind respinsă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Deci decizia e foarte clară: nu se pune problema de a fi închise aceste magazine. Am avut discuții cu retailerii mici, care au și procesare și zootehnie și magazine de desfacere, și cu retailerii mari. Vreau să închidem acest subiect: nu se vor închide magazinele și cred că ăsta e mesajul cel mai important. (Ideea) nu mai e pe masă, e exclus acest lucru”, a declarat Florin Barbu la o emisiune B1 TV.

Solicitarea închiderii supermaketurilor în weekend a venit, săptămâna trecută, de la proprietarii de mici magazine. Inițial, premierul Ciolacu a spus că ideea va fi analizată.

În urmă cu câteva zile, mici retaileri au anunțat că, într-adevăr, închiderea totală a marilor magazine în weekend nu se poate face  și au propus reducerea programului acestora până la ora 13.00, justificând cu nevoia angajaților din supermarketuri și malluri de a sta cu familiile lor.

Politica