sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consilierii locali au aprobat continuarea procesului de comasare a Teatrului „Colibri” cu TRADEM și Ansamblul „Maria Tănase”

Autoritățile locale din Bănie continuă procesul de reorganizare al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova, instiuţie publică de cultură de subordonare locală, cu personalitate juridică, ca urmare a comasării prin absorbţia Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” Craiova şi a Casei de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova (TRADEM).

Consilierilor locali și-au dat acordul, după ce li s-a propus să prooroge termenul până la care vor fi duse la îndeplinire măsurile pentru desființarea Casei de Cultură „Traian Demetrescu” și a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” și reorganizarea Teatrului „Colibri”, prin înființarea unor secții noi care vor prelua activitatea și parte a angajaților celor două instituții, prin comasare, pentru 31 mai 2024, față de termenul anterior – 31 martie 2024.

Se prorogă termenul prevăzut la art.2 alin.3, art.3 alin.3, art.4 alin.1 şi 2 din 31.03.2024, în 31.05.2024. Se modifică art.3 alin.2 şi va avea următorul conţinut: Art.3. (2) Se împuternicește doamna Dinescu Georgiana, manager al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova să aprobe metodologia privind organizarea şi desfăşurarea examenului de testare profesională a personalului contractual ale căror posturi au fost supuse reorganzarii și să finalizeze testarea, cu respectarea dispozițiilor legale aplicabile categoriei de personal din care face parte. Se abrogă art.6. Se se completează cu un nou articol, art.6, care va avea următorul conţinut: Art.6. Până la finalizarea procedurii de comasare, managementul pentru Ansamblul Folcloric “Maria Tănase” Craiova şi Casa de Cultură “Traian Demetrescu” Craiova se va asigura de către managerii interimari, desemnaţi prin dispoziţie a Primarului Municipiului Craiova, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare”, se menționează în proiectul de hotărâre.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform raportului pus la dispoziție consilierilor locali, Tribunalul Dolj a fost investit cu cererea de suspendare a actului administrativ la data de 23.01.2024 şi, prin urmare, termenul de 60 de zile prevăzut de lege s-a împlinit. Fată de cele expuse rezultă faptul că măsura suspendării Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.653/2023 a încetat, motiv pentru care se poate relua procedura executării actului administrativ. Perioada suspendării executării Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.653/2023 a avut drept consecinţă depăşirea termenelor procedurale stabilite prin acest act, motiv pentru care se impune prorogarea acestora, acolo unde măsurile administrative sunt afectate de termen.

Politica