sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bătrână de 103 ani, la volan cu permisul expirat: „Vreau să-mi cumpăr un scuter!”

„Acum folosesc bicicleta, dar vreau să-mi iau un scuter, ca să nu renunț la independența mea”

Un bătrân italian în vârstă de 103 ani a fost surprins conducând în mijlocul nopții fără asigurare și cu un permis expirat, în timp ce se îndrepta spre casa unor prieteni în apropierea orașului Ferrara. Această situație a fost dezvăluită într-un comunicat de presă emis de carabinieri și preluat de AFP prin intermediul News.ro, conform Libertatea.

La ora 1:00 în noaptea de duminică către luni, carabinierii au fost alertați printr-un apel telefonic despre un vehicul care circula periculos în centrul localității Bondeno, situată în regiunea Emilia-Romagna și locuită de aproximativ 13.000 de persoane.

Patrula trimisă de carabinieri la faţa locului a găsit rapid vehiculul respectiv, un Fiat Panda alb. „Surpriza le-a fost mare când au descoperit anul naşterii şoferiţei: 1920, adică, peste 103 ani, dar este în continuare capabilă să urce în maşină şi să conducă la Bondeno, pentru a se întâlni cu prieteni”, se arată în comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere ora târzie, centenara, care locuieşte în regiune şi care circula cu un permis de conducere expirat de doi ani, „era dezorientată şi continuă să străbată aceleaşi străzi”, potrivit carabinierilor. În Italia, începând de la vârsta de 80 de ani, şoferii sunt obligaţi să efectueze o vizită medicală din doi în doi ani, pentru a-şi prelungi permisul de conducere.

Centenara a fost amendată şi condusă apoi înapoi acasă de către carabinieri, care au chemat și o platformă pentru a-i duce acasă și automobilul. Însă ea nu s-a resemnat să rămână acasă, după această aventură. „Acum folosesc bicicleta, dar vreau să-mi iau un scuter, ca să nu renunț la independența mea”, a spus bătrâna, într-un interviu pentru RAI. Giuseppina Molinari, cunoscută de toată lumea drept „Giose”, a reacționat astfel, cu zâmbetul pe buze și ironie, la faptul că nu mai are mașină.

Povestea i-a atras atenția primarului Ferrarei, Alan Fabbri, originar din Bondeno: „Eu îi voi da lui Giose o medalie, şi nu o amendă. Să ai o asemenea forţă interioară nu este un lucru obişnuit şi îmi dă speranţe în privinţa propriei mele bătrâneţi”, a scris el pe Facebook.

Politica