sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Weekend plin de evenimente. Polițiștii au întocmit dosare penale

Mai mulți tineri au fost prinși fără permis la volan. Un bărbat este acuzat pentru furt și distrugere

Un gorjean de 20 de ani a intrat cu mașina într-un copac, apoi a fugit de la locul accidentului. Tânărul nu deținea permis de conducere și s-a ales cu dosar penal.

„La data de 8 spre 9 decembrie 2023, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 67 Telești, au efectuat semnalul de oprire unui autoturism, conducătorul acestuia nerespectând indicațiile.

Polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, deplasându-se până pe DC 96 Câlnic, unde conducătorul autoturismului urmărit a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un copac de pe câmp, după care, a fugit de la locul producerii evenimentului rutier.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat, în vârstă de 20 de ani, din Peștișani, județul Gorj, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal”, potrivit IPJ Gorj.

Un bărbat de 46 de ani este acuzat de furt, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acesta a luat mai mult produse din magazin și le-a aruncat pe o alee. Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele său.

„La data de 8 decembrie 2023, polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Târgu Cărbunești, a intrat într-o unitate comercială, de unde ar fi sustras o sticlă ce conținea băutură alcoolică.

Acesta a fost observat de administratorul magazinului, care, și-a recuperat produsul, cerându-i să părăsească incinta. Bărbatul în cauză s-a îndreptat spre ușa de la ieșirea din magazin, de unde a luat mai multe produse expuse pe peretele exterior și le-a aruncat pe alee, fiind ulterior imobilizat de administrator, iar în momentul în care i-a dat drumul, a scos din buzunar un obiect tăietor-înțepător cu care a început să îl amenințe și să îl alerge pe administrator prin piața agroalimentară din Târgu Cărbunești, tulburând ordinea și liniștea publică.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, totodată, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 46 de ani, care a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Gorj”, conform sursei citate.

Un bărbat de 50 de ani a lovit cu mașina un biciclist. Polițiștii au întocmit pe numele bărbatului un dosar penal. Ambii bărbați au refuzat transportul la spital pentru îngrijiri.

„La data de 8 decembrie 2023, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești Jiu au fost sesiați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 66 Bumbești Jiu.

Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că, un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Târgu Jiu, în timp ce se deplasa cu un autoturism din direcția orașului Târgu Jiu către Bumbești Jiu, ar fi acroșat un biciclist care circula în același sens de mers.

În urma accidentului a rezultat rănirea biciclistului, care a refuzat transportul la o unitate medicală.
Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. În continuare, polițiștii efectueaza cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii accidentlui”, conform polițiștilor.

Un bărbat de 34 de ani, din Craiova, a fost prins la volan cu permisul suspendat.

„La data de 8 decembrie 2023, polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni au identificat în trafic, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66 Cursaru, din direcția Filiași către Rovinari, având dreptul de a conduce suspendat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal”, au mai transmis aceștia.

Un bărbat de 44 de ani, din comuna Stănești, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat, sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

„La data de 9 decembrie 2023, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au identificat în trafic, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Stănești, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe raza comunei Stănești, fără a deține permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,84 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Gorj pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie și conducerea unui vehicul neînmatriculat”, transmite IPJ Gorj.

Un tânăr de 22 de ani, din comuna gorjeană Crasna, a fost prins cu numerele de înmatriculare false. El s-a ales cu dosar penal.

„La data de 10 decembrie 2023, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au identificat în trafic, o femeie, în vârstă de 22 de ani, din comuna Crasna, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Viilor din aceeași localitate.

În urma verificării autoturismului în bazele de date, a reieșit faptul că numărul de înmatriculare corespunde unui alt autoturism, iar seria de șasiu existentă figurează ca fiind neînmatriculată.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice și conducerea unui vehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare”, potrivit IPJ Gorj.

spot_img
spot_img

Politica