luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

A început o nouă ediție a proiectului „Eu la MuzEU”

O nouă ediție a proiectului „Eu la MuzEU” a început, la Craiova. Sute de copii sunt așteptați să viziteze muzeele din Bănie, în fiecare zi. Președintele Consiliului Județean Dolj. Cosmin Vasile, a explicat faptul că, în această toamnă, aproximativ 5.500 de elevi vor putea profita de acest proiect.

Proiectul <Eu la muzeu> este un proiect pe care l-am făcut special pentru tinerii elevi din gimnaziu. Continuă cu ediția a doua. Este al doilea an în care facem acest program și în care dorim ca toți elevii de clasa a 6-a, respectiv clasa a 7-a, din județul Dolj, să vadă muzeele nostre. Pentru cei din afara Craiovei avem contract cu firmele de transport, îi aducem pentru a putea să petreacă o zi la Muzeul Olteniei, la Muzeul de Artă, să vadă Centrul Brâncuși.

De săptămâna viitoare se va putea merge și la Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Este un program menit să acorde o șansă și tinerilor din localitățile mai îndepărtate, care aveau, mai greu, posibilitatea să ajungă cu clasa. În toamna aceasta sunt programați aproximativ 5.500 de elevi de clasa a 6-a, urmând ca, în primăvară, să urmeze clasa a 7-a. Anul trecut, au fost aproape 9.000 de elevi care au trecut pragul muzeelor noastre. I-am văzut entuziasmați. Dorim să păstrăm acest proiect”, a explicat Cosmin Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot președintele Consiliului Județean Dolj a dezvăluit faptul că se lucrează la un nou proiect, care ar urma să le ofere acces gratuit tuturor elevilor în muzeele din Craiova: „În luna octombrie, vom mai avea un proiect pe ordinea de zi. Încercăm ca ceea ce avem noi, comorile din muzeele din Craiova, să fie accesibile și să poată fi vizitate de toți elevii. Vom promova un proiect de hotărâre ca elevii de la clasa I și până la clasa a 12-a să aibă accesul gratuit. Dacă vor la muzeu de 100 de ori, să poată intra de 100 de ori, gratuit”, a dezvăluit Cosmin Vasile.

Tinerii vor face vizite la Muzeul Olteniei, cu cele cele trei secții ale acestuia: Istorie-Arheologie, Științele Naturii și Etnografie. Aceștia vor putea vizita şi Muzeul de Artă, dar şi Centrul „Constantin Brâncuşi“. Casa Dianu – Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc, ultima „bijuterie“ culturală cu care se laudă doljenii.

Consiliului Județean (CJ) Dolj, în parteneriat cu Muzeul Olteniei și Inspectoratul Școlar Județean Dolj au dat startul proiectului „Eu la MuzEU”, anul trecut. La ediția precedentă, CJ Dolj a investit aproximativ 400.000 de lei din bugetul propriu, pentru ca elevii să poată vizita muzeele.

spot_img
spot_img

Politica