marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marius Licuț, craioveanul campion la skandenberg, calificat la European

Marius Licuț, craioveanul cunoscut și pentru talentul la detailing auto, este din nou campion național la skandenberg. Sportivul a participat la începutul lunii aprilie la competiția desfășurată la Tg. Mureș, unde a reușit să ia locul I, într-un concurs la care s-au înscris nu mai puțin de 300 de participanți.

În perioada 1-2 aprilie am participat la Campionatul Național de Skandenberg, care s-a desfășurat la Tg. Mureș. A fost o competiție foarte puternică, la care au participat mulți sportivi valoroși, undeva la 300 de concurenți. Eu am participat la categoria 70 kg-seniori. Acolo am obținut locul 1, am reușit să ies campion național„, a transmis Marius Licuț, care va participa în această lună și la Campionatul European de skandenberg.

La acest moment, sunt 5 ani de zile de când sunt neînvins. În luna iunie voi participa la Campionatul European. Se va desfășura la Chișinău, iar eu voi participa la o categorie mai mică, 65 de kg. Sunt pregătit și sper să obțin o medalie. Acesta ar fi visul, de când m-am apucat de acest sport„, a adăugat sportivul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Una dintre cele mai frumoase amintiri legate de competițiile la care a participat, se regăsește în anul 2015. Atunci, Marius Licuț a reușit să devină campion național la ambele brațe, dar și campion la categoria seniori, deși sportivul era încă la tineret.

Marius Licuț a dezvăluit că, mai nou, s-a reușit crearea unei federații de skandenberg și la noi în țară, dar și a unui club, chiar în Craiova.

„Amintirea cea mai frumoasă legată de acest sport este din 2015, când am ieșit campion național la ambele brațe la categoria 65 de kg tineret. Totodată, am câștigat și la mâna dreapta la seniori, eu fiind la categoria tineret.

S-a reușit, în final, și înființarea unei federații. Federația Română de Skandenberg. Am reușit să formăm și un club de skandenberg la noi în oraș, anul trecut. Avem în jur de 20 de sportivi, din tot județul Dolj. În toamnă se va organiza un campionat mondial, iar costurile sunt destul de ridicate. Federația a anunțat că anul viitor vor fi plătite, în sfârșit, deplasările și înscrierile la concurs. Iar primii 5 clasați ar fi premiați de federație„, a completat sportivul Marius Licuț.

Politica