luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Traficată timp de 12 ani de doi soți

O femeie a fost traficată sexual de o altă femeie și soțul acesteia, timp de 12 ani, în Italia și Elveția. Cei doi soți au câștigat de pe urma ei 100.000 euro.

Ofițerii BCCO Craiova au făcut acum percheziții în acest caz. Soțul a murit anul trecut, așa că doar soția mai poate fi trasă la răspundere.

Potrivit anchetatorilor, „în perioada 2010-2022, inculpata, împreună cu soțul său (decedat în anul 2022) au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, pe teritoriul Italiei și al Elveției, o persoană vătămată, obținând în acest mod venituri de peste 100.000 euro. Persoana vătămată a fost transportată în Italia și adăpostită în diverse locații, inducându-i-se ideea că practicarea prostituției este o activitate lucrativă ca oricare alta, sens în care i-a fost facilitat accesul în cluburile de noapte din Roma și Sardinia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, persoanei vătămate i-au fost create conturi pe site-urile de profil din Italia, aceasta fiind transportată la adresele clienților sau obligată să practice prostituția în spațiile închiriate în acest scop”.

Banii ajungeau integral la cei doi soți. Victima le dădea banii personal sau prin intermediul sistemelor de transfer bancar. Cu ei și-au cumpărat proprietăți în județul Dolj.

„Persoanei vătămate, recrutate în cursul anului 2010, prin folosirea metodei ”loverboy”, i-a fost indusă falsa impresie că își va întemeia o familie împreună persoana de sex masculin, deși aceasta se afla într-o relație de mariaj cu inculpata. De asemenea, pentru a determina continuarea practicării prostituției de către persoana vătămată, cel care a recrutat-o a folosit diferite metode de inducere în eroare, șantaj sau constrângere psihică constând în amenințarea cu suprimarea vieții în cazul refuzului de a continua să se prostitueze”, arată DIICOT.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor, chitanțe doveditoare ale unor transferuri bancare și alte înscrisuri cu caracter probatoriu.

Anchetatorii au nstituit măsura sechestrului asigurător asupra celor două imobile despre care există bănuiala rezonabilă că au fost achiziționate cu sume provenite din comiterea infracțiunii de trafic de persoane. Femeia suspectată de trafic de persoane au fost plasată sub control judiciar.

Foto: arhivă

Politica