duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Minori drogați, la spital. Dealerii, săltați de polițiști

Droguri de mare risc amestecate cu alte substanţe pentru a mări efectele produse în urma consumului și vândute apoi minorilor. Mulți au ajuns în spital. Se întâmplă în Caraș-Severin, unde anchetatorii au făcut, miercuri, 14 percheziții. Percheziții s-au făcut și în Timiș. 18 persoane au fost duse la audieri la DIICOT Caraș-Severin.

„În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2021 – 2023, pe raza municipiilor Caransebeș şi Reşiţa au acționat trei gupări, care au distribuit într-o primă fază substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv în rândul tinerilor acaparând aproape în întregime aceste ”piețe”. Activitățile au dus la creșterea substanțială a veniturilor grupărilor, distribuirea de astfel de produse fiind extrem de rentabilă datorită costului mic de producție și prețului mare pe piață. (prețul fiind în medie de 50 lei/0,2 gr). În timp, grupările au dezvoltat o vastă rețea de clienți, aspect facilitat de faptul că aceste substanțe provoacă rapid starea de dependență. Ulterior, pentru a câştiga cât mai mulţi clienţi şi a avea o paleta cât mai variată de produse, s-au orientat şi spre comercializarea drogurilor de mare risc, apelând în repetate rânduri la amestecarea acestora cu alte substanţe pentru a mări efectele produse în urma consumului. Ca urmare a activităților desfășurate de membrii grupărilor, s-a constatat un număr mare de cazuri de consum în rândul minorilor, unii dintre aceştia fiind transportaţi pentru îngrijiri medicale la unitățile sanitare din Reșița și Caransebeș. Totodată, membrii grupărilor au acceptat drept plată pentru substanțele comercializate diferite bunuri provenite din comiterea de infracţiuni”, arată DIICOT.

Substanțele erau procurate în special de la furnizori de pe raza județului Timiș, împărțite în doze și distribuite en-detail. Unii dintre ”clienți” au devenit, în timp, furnizori pentru alți tineri din mediul relațional al acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica