luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Surse: Procurorul Sorin Lia și un polițist, reținuți de procurorii craioveni

Fostul procuror șef al Parchetului Corabia, Sorin Lia, ar fi fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, spun sursele Jurnalul Olteniei. Ar urma să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Alături de acesta ar fi fost reținut și un ofițer de poliție. Unele surse spun că ar fi vorba despre șeful de la Rutieră Corabia.

Acuzatiile ar fi de corupție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorul Sorin Lia a candidat pentru un loc în CSM. Ar fi vrut reprezinte parchetele de pe lângă judecătorii. Nu a avut însă succes.

In proiectul de candidat, prezentat în gazetaoltului.ro, a precizat că este absolvent al Academiei de Poliție București, promoția 2004. În perioada 2011- 2018 a lucrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, din 2018 fiind prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia.„În ultimii ani am asistat cu toții la un asalt continuu împotriva justiției, campanii mass media împotriva judecătorilor și procurorilor, cu scopul de a denatura activitatea desfășurată în special în dosarele penale și a se putea influența astfel soluționarea acestor dosare. Am asistat, și asistăm și în prezent, la duelul interpretărilor legislative conforme sau neconforme dreptului comunitar ori Constituției și am trăit momente care, la un moment dat, ni s-ar fi părut inimaginabile”, arată procurorul în proiectul său de candidat, potrivit Gazeta Oltului.Sorin Lia a co-înființat, în 2018, alături de procurorul militar Bogdan Pîrlog, o asociația Inițiativa pentru Justiție.

În aprilie 2021, 39 de magistrați militari au sesizat Inspecția Judiciară, solicitând excluderea din magistratură a lui Sorin Marian Lia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, dar și a lui Bogdan Ciprian Pârlog, prim-procuror militar adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, notează psnews.ro.

Potrivit semnatarilor sesizării, cei doi au publicat un comunicat în care „fac afirmații extrem de grave cu privire la sistemul parchetelor militare și la probitatea profesională și morală a procurorilor din cadrul parchetelor militare”, notează sursa citată.

In septembrie anul trecut, Sorin Lia a fost reclamat la CNCD de o judecătoare care îl acuza de discriminare împotriva mamelor care au născut copii cu privire la care paternitatea nu este legal stabilită.

Politica