duminică, mai 12, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Grindeanu, în vizită la Caracal: ,,Încă 600 de locuri de muncă pentru toată zona”

CFR Marfă ar putea cumpăra vagoane noi produse în România, la uzina Astra Rail din Caracal, a spus miercuri, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu care a vizitat unitatea de producție Greenbrier din județul Olt. Uzina din Caracal produce vagoane de marfă pentru companii feroviare din Uniunea Europeană și Marea Britanie, iar în anii următori ar putea lua comenzi și de la operatorul de stat, CFR Marfă care revine pe profit și ar putea scăpa de desființare. (Concordatul preventiv CFR Marfă a fost prelungit cu 2 ani, iar Ordonanța de Urgență pentru noua Companie Carapatica Feroviar a fost transfprmată în Proiect de Lege).

,,Eu vreau să felicit autoritățile locale, pe cei care dețin această fabrică pentru că este un exemplu despre dezvoltare. Prietenul meu, Adrian Chesnoiu îmi spunea că în campania electorală i se cereau locuri de muncă. Aici e un deficit, încă 600 de locuri de muncă nu doar pentru Caracal, ci pentru toată zona. E o companie serioasă care produce în acest moment pentru toată Uniunea Europeană plus Marea Britanie, iar în anii viitori mi-aș dori ca mare parte din ce se produce aici să fie achiziționat pe piața din România de o companie românească. CFR Marfă după Revoluție a fost dusă către faliment așa cum în anii trecuți a fost și această companie, doar că, de un an și ceva, după cum se știe CFR Marfă a venit pe profit. De aceea mi-aș dori ca mare parte din producție să fie achiziționată de CFR Marfă” a spus Grindeanu, potrivit econmedia.ro.

La rândul său, senatorul Paul Stănescu, prezent la eveniment, şi-a exprimat speranţa ca fabrica să cunoască din nou dezvoltarea din urmă cu mai mulţi ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Eu vreau să felicit în primul rând partea americană, pentru că înţeleg că sunt cea mai mare firmă producătoare de utilaj feroviar din lume şi asta e o onoare pentru noi, pentru că îi avem aici, mai ales în condiţiile în care suntem într-o zonă de conflict, o zonă geopolitică instabilă, au fost crize, pandemică, economică de care vreţi, crize care s-au suprapus. Iată că într-adevăr sunt oameni care investesc, care reuşesc să investească în condiţiile actuale, astăzi, aici, în România, la Caracal şi le mulţumesc, un lucru extraordinar. Felicitări! Ce mai mi-aduc aminte? Mi-aduc aminte multe lucruri de la noi, de la vagoane, pentru că eu sunt de aici, multe lucruri, multe lucruri frumoase. Şi-n timpurile respective produceam vagoane, produceam în jur de 80 vagoane pe zi de marfă şi-mi aduc aminte ceva foarte important care nu trebuie trecut vederea. Şi amintea domnul viceprim-ministru şi ministru al Transporturilor, domnul Grindeanu, CFR-ul era a doua armată a ţării. De aceea, domnule viceprim-ministru, e esenţial ca să înnoim toată flota de vagoane atât de marfă, cât şi de persoane.

Sigur, şi nu în ultimul rând, apreciez autorităţile locale, domnul primar, domnul deputat Chesnoiu şi nu în ultimul rând preşedintele Consiliul Judeţean, Marius Oprescu, că nici fără ei nu era posibil să avem o aşa investiţie frumoasă la Caracal”, a spus Paul Stănescu, potrivit gazetanoua.ro.

sursa foto: gazetanoua.ro.

Politica