luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Tinerii vâlceni, îndrumați să meargă la vot

Joi, 9 mai 2024, în Parcul Zăvoi, Amfiteatrul dinspre Splaiul Independenței a avut loc un exercițiu de responsabilitate civică dedicat tinerilor din municipiul Râmnicu Vâlcea.

“Tinerii Votează” – o inițiativă nepartizană, neguvernamentală și independentă este un demers prin care tinerii sunt stimulați să meargă la vot în mod conștient și informat. “Tinerii Votează” nu susține niciun partid politic și își propune să mobilizeze generația tânără pentru construirea unui viitor cât mai bun al României.

Conform Autorități Electorale Permanente, peste 4,5 milioane de tineri din România au anul acesta drept de vot, iar din acest motiv nevoia de informare a tinerilor este crucială, astfel prin această inițiativă ne dorim să creștem prezența tinerilor la urnele de votare pentru că tot anul acesta au loc toate cele 4 tipuri de alegeri: locale, europarlamentare, prezidențiale și parlamentare, fapt întâlnit doar o dată la 20 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Workshopul “De ce votăm în 2024” organizat la Râmnicu Vâlcea a avut ca scop principal informarea tinerilor despre importanța implicării lor în procesul democratic, începând chiar de la primul vot. Atmosfera evenimentului a fost una prietenoasă și interactivă, oferind participanților posibilitatea de a-și exprima întrebările și ideile, cât și de a iniția niște discuții constructive cu privire la viitor. Prin intermediul evenimentelor ca acesta reușim cu pași mici să apropiem cât mai mult tinerii de sfera civică și administrativă, lucrând împreună pentru identificarea și soluționarea problemelor locale și nu numai.

Evenimentul a avut loc sub forma unei discuții utile cu speakeri din partea inițiativei apolitice “Tinerii Votează”, Asociația Vâlceană a Elevilor și Organizația Mișcăm Vâlcea.

Andi Niculescu

spot_img
spot_img

Politica