joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesori din Caracal acuzați că au agresat un elev

Două cadre didactice de la o unitate de învățământ, din municipiul Caracal, sunt acuzate de agresiune. Un elev în vârstă de 19 ani a făcut o plângere la poliție pe numele profesorilor. Tânărul susține că a fost agresat fizic și verbal de aceștia.

„La data de 1 martie a.c., în jurul orei 14:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin plângere scrisă, de către un tânăr, în vârstă de 19 ani, din municipiul Caracal, cu privire la faptul că acesta ar fi fost agresat fizic și verbal de către 2 cadre didactice de la o unitate de învățământ, din municipiul Caracal, unde acesta este elev”, informează IPJ Olt.

În cauză, a fost sesizat Biroul Siguranță Școlară, care a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Salutare! În contextul subiectului acestui email, voi preciza în câteva rânduri circumstanțele săvârșirii unor infracțiuni de purtare abuzivă și mușamalizare săvârșite de personalul didactic al liceului în care studiez, împreuna cu directorul care îi coordonează. Mă numesc Teodor-Mihai STAN, am 18 ani, locuiesc în Caracal, județul Olt, și din anul școlar 2020-2021 sunt elev al Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal la singura clasă de profil Științele Naturii. În ultimii ani am fost supus unor abuzuri regulate din partea profesoarelor mele de matematică și chimie. Mi s-a adus la cunoștință de către directorul liceului că ar mai fi alți profesori care își lovesc elevii și le adresează cuvinte jignitoare, dar acesta susține că este mai important, ca și elevi, să învățăm și să nu le dăm importanță, încercând să mușamalizeze toate cazurile de violență pentru a nu strica imaginea instituției publice pe care o conduce. O să relatez toate cele întâmplate în două părți, unde voi cuprinde umilințele la care m-a supus Valentina CIULAVU, profesor chimie, și abuzurile fizice pe care Angelica MIHAI, profesor matematică, le exercită asupra elevilor, ambele în calitate de cadre didactice la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” Caracal, în timp ce directorul Liviu MITROI nu a făcut nimic în ciuda insistențelor mele și ale altor elevi. Sunt conștient că fără nicio expunere în presă întreg cazul va fi mușamalizat și conducerea liceului va face tot posibilul să-și justifice acțiunile și, mai departe, să se răzbune pe mine (m-au amenințat deja că nu mă vor băga în BAC) pentru încercarea de a strica imaginea publică a instituției, motiv pentru care vă cer ajutorul. Dețin materiale audio și video care dovedesc că evenimentele ce urmează să fie relatate sunt adevărate. Sunt disponibil să vă ofer și mai multe detalii cu privire la întreg cazul, iar pentru asta o să vă las datele mele de contact”, este mesajul transmis de elev, pentru Jurnalul Olteniei.

La nivelul unității de învățământ va fi derulată o anchetă internă, după cum a explicat șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, Adrian Bărbulete: „„Directorul Liceului Teoretic «Mihai Viteazul» Caracal m-a contactat și mi-a expus situația, că un elev a depus o sesizare cu privire la anumite aspecte legate de comportamentul a două cadre didactice. M-a asigurat că face demersurile necesare pentru a putea verifica aceste aspecte, care deocamdată sunt prezumate, nu știm dacă se confirmă sau nu. În urma verificărilor pe care comisia respectivă le va face, vor fi dispuse măsuri în consecință. Domnul director m-a asigurat că se va ocupa cu celeritate de această situație”, a spus Adrian Bărbulete, conform olt-alert.ro.

Directorul liceului, Liviu Mitroi, a spus că are cunoștință de conflict, dar este de părere că elevul caută să le facă probleme cadrelor didactice, pentru că ar avea anumite probleme personale cu acestea.

„Știu că a venit la mine (elevul – n.r.) și mi-a spus ceva, dar nu știu dacă e fondat ceea ce spune el, dacă are dovezi în sensul acesta. Nu trebuie să fie ieșiri din acestea la clasă din partea unui profesor. Impresia mea despre aceste doamne profesoare este una bună. Una dintre ele este fostă directoare adjunctă a liceului, cu olimpici la nivel național, la materia sa, chimie, iar cealalta este, și ea, o profesoară foarte, foarte bună, una dintre cele mai bune profesoare de matematică din județul Olt, cred. Nimeni până acum nu s-a plâns de ceva, nu a reclamat pe niciuna dintre ele. Cred că e o problemă personală a lui (a elevului respectiv – n.r.) cu ele”, a declarat șeful instituției de învățământ, potrivit sursei citate.

Politica