sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Godeanu, cea mai săracă localitate din țară

Cea mai săracă localitate din țară este în Mehedinți, fiind vorba de o așezare de circa 500 de locuitori: Godeanu. Veniturile lunare proprii ale celor 4 sate care o formează nu le depășesc pe cele ale unei familii de pensionari speciali: puțin sub 10.000 de euro lunar.

În schimb, cheltuielile sunt de aproape peste 6 ori mai mari: circa 65.000 de euro lunar (sau 775.000 de euro anual). Din acesti bani, peste 80.000 de euro sunt plăți privind asistența socială acordată de primărie. Aparatul Primăriei Godeanu e format din primar și 9 consilieri locali, scrie hotnews.ro

Numele satului de reședința Godeanu ar veni după spusele localnicilor de la Godin, un strămoș care s-ar fi ocupat cu creșterea vitelor, cu apicultura, pomicultura.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ciobanul Godin ar fi avut 5 copii pe nume Godin, Dragomir, Mladin, Nicolae și Gheorghe. Astfel numele acestora sunt cele mai frecvente nume de familii care se găsesc in Godeanu: Godin, Dragomirescu, Mladin, Nicolaescu și Gherghinescu.

Din spusele bătrânilor reiese ca Tudor Vladimirescu ar fi avut o cârciumă la capătul satului Siroca. Localitatea are în componența 4 sate: Godeanu, Marga, Șiroca și Păunești.

Foto: Primăria Godeanu

Politica