vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pantoful Prințului și al Cenușăresei

De la condurul fermecat din basmul celebru al copilăriei fiecăreia dintre noi până la Jimmy Choo, spre exemplu, probabil au trecut secole. Nu știm și nu vom ști niciodată ce meșter iscusit a creat și confecționat condurul Cenușăreșei, dar știm cu certitudine că industria de încălțăminte a zilelor noastre abundă de creatori talentați.

Fabulație sau nu, Cenușăreasa din basmul nostru era încălțată cu o pereche de conduri cum alții nu mai existau, fermecați din însăși creația lor magică. Ceea ce nu este deloc o fabulație este faptul că oamenii au căutat moduri de a-și proteja picioarele încă din cele mai vechi timpuri. Popoarele antice au fost purtătorii sandalelor care, de exemplu, au fost reinterpretate în zilele noastre: sandalele romane. Romanii s-au dovedit, peste secole, a fi sursă de inspirație pentru moda actuală în materie de încălțăminte.

De asemenea, egiptenii purtau un tip de sandale asemănătoare, confecționate din piele, strânse cu un șiret.

Policlinica Buna Vestire Craiova

India confecționa, în vremurile de început, sandale cu talpă de lemn, pe care le regăsim și în Imperiul Otoman, iar în China și Japonia se foloseau plantele de sistal pentru confecționarea pantofilor.

De la acele piese rudimentare până la încălțămintea modernă a zilelor noastre au trecut mulți ani. Europa barocă a dat tonul unui trend modern în încălțăminte, iar pe atunci era foarte asemănătoare încălțămintea de damă cu cea de bărbați. Ulterior, prin secolul al XVII-lea a început diversitatea materialelor din care era confecționată încălțămintea, la are căutare fiind pantofii de mătase, dedicați exclusiv aristocrației.

Anii 1800 aduc în prim plan încălțămintea de iarnă, cizmele devenind piesa de rezistență a acelor timpuri. Tot în acea perioadă modelele încep să difere de la femei la bărbați. Spre secolul XX o pereche de încălțăminte nu mai avea doi pantofi identici, ci s-a croit exact după forma piciorului drept și stâng, crescând astfel gradul de confort al acestora. Apar, tot în această perioadă și pantofii cu toc, pantofii de damă în general cunoscând deja o diversitate sporită față de cei pentru bărbați.

Moda actuală cunoaște mii de modele de damă și probabil mai puține pentru bărbați, ei rămânând cu mai puțină varietate la capitolul încălțăminte față de femei. Dacă vrei să înțelegi ce înseamnă cu adevărat varietatea în materie de încălțăminte trebuie să accesezi musai Fashion Days, unde modelele variate, absolut superbe, îți vor lua ochii.

Nici oferta de pantofi pentru barbati nu este neglijată pe Fashion Days, există și pentru această categorie suficiente modele, culori, materiale pentru a satisface toate gusturile și bugetele.

Alegerea pantofului perfect este doar la un click distanță pe Fashion Days!

Politica