sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa Mondială: Cele mai mari dezamăgiri pentru pariori

A trecut aproape o lună de zile de la încheierea Campionatului Mondial din Qatar, iar acum putem să analizăm la rece evoluțiile echipelor la turneul final. A fost o finală spectaculoasă, însă competiția a oferit și destule dezamăgiri pariorilor, lucru vizibil mai ales pe chatul caselor de pariuri. Era suficient să dai un Superbet download, să intri în aplicație și să citești reacțiile microbiștilor. Dar ce anume a fost împotriva lor la World Cup 2022?

Goluri

S-au marcat 172 de goluri la Cupa Mondială din Qatar, prima desfășurată într-o țară arabă. Nu a fost însă suficient să-i mulțumească pe pariori. Asta pentru că au fost multiple partide care s-au încheiat fără nicio reușită. Au fost șase rezultate de 0-0 în faza grupelor. Prima repriză a fost anostă în majoritatea meciurilor, chit că spectacolul a venit după pauză. Așadar, au fost destul care au pariat pe goluri, dar s-au declarat nemulțumiți de rezultatele finale.

Eliminarea unor favorite

În ciuda faptului că Marocul a prins semifinalele, finala s-a desfășurat între două favorite la începutul turneului, Franța și Argentina. Doar că eliminarea Braziliei în sferturile de finală a rupt foarte multe bilete. “Selecao” era principala favorită a caselor de pariuri înainte de startul World Cup 2022 și pe bună dreptate. Echipa lui Tite cuprindea vedete precum Neymar, Thiago Silva, Alisson, Richarlison sau Junior Vicious. Din păcate pentru “fotbalul-șampanie” practic de brazilieni, aceștia s-au crezut prea repede calificați în duelul contra Croației și au plătit prețul suprem la loviturile de departajare. Până în acel moment al competiției, sud-americanii aveau cel mai estetic joc din turneu și nimeni nu se îndoia că pot cuceri un nou titlu mondial.
Tot la capitolul decepții putem trece naționala Belgiei. Pe lângă faptul că n-a ieșit din grupe, Belgia a marcat un singur gol, în victoria contra Canadei, scor 1-0. Cu De Bruyne, Hazard și Courtois pe teren, pariorii au crezut că trupa lui Martinez poate ajunge departe în competiție. N-a fost cazul și belgienii au marcat încă o dezamăgire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Atmosfera

Poate că următoarea situație nu a stricat direct biletele pariorilor, însă cu siguranță a contribuit la dezamăgirea provocată de anumite partide: atmosfera din tribune. Pe lângă faptul că organizatorii au umflat din plin numărul spectatorilor prezenți la fiecare meci, atmosfera creată de fani, la majoritatea disputelor, a fost anostă. Sud-americanii și mexicanii ce și-au încurajat favoriții cu o frenezie ieșită din comun.
Atmosfera slabă, dar și directiva FIFA pentru arbitri de a fi mai îngăduitori cu fotbaliști a făcut ca numărul cartonașelor să fie unul destul de mic. Chiar și în fazele eliminatorii ale turneului. Cei care au mizat “over” la piețele de cartonașe au fost amăgiți.

Premiere, surprize și dezamăgiri la Cupa Mondială

Cupa Mondială din Qatar a marcat câteva premiere, competiția desfasurandu-se iarna, cu goluri multe și cu prima națională africană prezentă vreodată în semifinalele unui turneu mondial. Dar, per total, a cam fost o competiție cu un aer superficial, în care nimic nu a părut la locul lui. Câteva meciuri interesante nu au fost suficiente să schimbe percepția generală asupra turneului. Nimeni nu a părut mulțumit de World Cup 2022, poate cu excepția celor care au reușit să facă bani de pe urma acestui eveniment.

Politica