sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi polițiști olteni s-au luat la bătaie chiar pe treptele sediului Poliţiei Rutiere

„Am fost înjurat, ameninţat, provocat, motiv pentru care m-am întors şi l-am întrebat ce are cu mine”

Doi polițiști s-au luat la bătaie, în Slatina. Este vorba despre șeful Secţiei Poliţie Rurală din Osica de Sus, George Udrişte, și fostul şef al Poliţiei Balş. Conflictul a început chiar pe treptele sediului Poliţiei Rutiere Olt, situat pe bulevardul A.I. Cuza din oraș.

Totul s-a petrecut, vineri, în jurul orei 10.50. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

George Udrişte a declarat, potrivit Gazeta Nouă, că Gheorghe Barbu l-a înjurat şi l-a ameninţat şi că tot ce a făcut a fost să se apere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am fost înjurat, ameninţat, provocat, motiv pentru care m-am întors şi l-am întrebat ce are cu mine. M-a luat de piept, a vrut să mă lovească în faţă, şi atunci n-am făcut decât să mă apăr şi l-am împins. Am făcut plângere la Poliţie pentru loviri şi ameninţări. Nu am o explicaţie, dar trăim şi moment de genul acesta”, a declarat Udrişte.

Ce spune IPJ Olt

„La data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 10:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi fost agresată fizic pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt, în timp ce se afla pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, ar fi fost agresat fizic de către un bărbat, în 48 de ani, din orașul Balș, județul Olt.

De asemenea, s-a constatat faptul că una dintre persoanele implicate în eveniment are calitatea de polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar în momentul evenimentului se afla în concediu de odihnă, conform graficului.

În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt va dispune declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt. Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei”, potrivit IPJ Olt.

Cine este Gheorghe Barbu

Gheorghe Barbu a devenit cunoscut în 2016, după ce a fost înjughiat de fosta lui subalternă, Melania Renghea. Aceasta îl acuzase că a violat-o.

Poliţista Melania Renghea şi fostul său superior Gheorghe Barbu, la acea vreme şef al Poliţiei Balş, au ajuns la spital pe 26 decembrie 2012, după ce femeia, care susţinea că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta în abdomen şi piciorul stâng.

Melania Renghea, liberă până în noiembrie

Barbu a ripostat, lovind-o şi el pe femeie. Potrivit procurorilor, poliţista s-a prezentat la domiciliul fostului superior, Gheorghe Barbu. Acesta a invitat-o să intre în casă pentru discuţii, însă poliţista a insistat să o însoţească în autoturism. Odată urcaţi în maşină, femeia a pus autoturismul în mişcare şi a frânat brusc după 40 de metri, la insistenţele fostului şef. Atunci a început scandalul.

Politica