marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Melania Renghea, liberă până în noiembrie

Melania Renghea, fosta poliţistă condamnată, în luna mai, la cinci ani de închisoare cu executare după ce şi-a înjunghiat şeful, va fi liberă până în luna noiembrie, când cel mai mic copil al său va împlini vârsta de un an. Decizia a fost dată de magistraţii Curţii de Apel Craiova şi este definitivă.

Poliţista Melania Renghea şi fostul său superior Gheorghe Barbu, la acea vreme şef al Poliţiei Balş, au ajuns la spital pe 26 decembrie 2012, după ce femeia, care susţinea că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta în abdomen şi piciorul stâng.
Barbu a ripostat, lovind-o şi el pe femeie. Potrivit procurorilor, poliţista s-a prezentat la domiciliul fostului superior, Gheorghe Barbu. Acesta a invitat-o să intre în casă pentru discuţii, însă poliţista a insistat să o însoţească în autoturism. Odată urcaţi în maşină, femeia a pus autoturismul în mişcare şi a frânat brusc după 40 de metri, la insistenţele fostului şef. Atunci a început scandalul.

Partea vătămată B. G. a întrebat-o pe inculpata Renghea Melania Celestina care este motivul vizitei sale, ocazie cu care aceasta i-a spus că din cauza sa are probleme la actualul loc de muncă (Postul de Poliţie Brâncoveni), întrucât făcuse afirmaţii denigratoare la adresa sa în discuţiile cu actualul ei şef. Partea vătămată a infirmat acuzele aduse de inculpată, care, în momentul imediat următor, a înjunghiat-o în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie (cu lama de 13,5 cm), pe care îl avea în autoturism, încercând să-i aplice şi o a doua lovitură în aceeaşi zonă, însă, ca urmare a acţiunii de apărare a părţii vătămate, acesta a deviat în genunchiul stâng. În altercaţia declanşată în interiorul autoturismului, partea vătămată a fost muşcată de învinuita Renghea Melania Celestina de omoplatul stâng, iar în încercarea de a o dezarma de cuţit, cei doi şi-au produs reciproc leziuni, prin zgâriere, la nivelul mâinilor”, au stabilit anchetatorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu două zile înainte de incident, Melania Renghea a depus o plângere la Parchetul din Craiova, în care îl acuza pe comisarul-şef, Gheorghe Barbu, şeful Poliţiei Rurale Balş, că a bătut-o şi a violat-o. Mai mult, femeia a declarat că acesta ar fi oferit-o ca favor sexual şi altor poliţişti.
În urma acuzaţiilor, Barbu a fost retrogradat, iar şeful IPJ Olt, al cărui nume apărea în plângere, a fost schimbat din funcţie. Anchetatorii au stabilit, însă, că faptele reclamate de femeie nu se confirmă.

 

Politica