Sporuri nesimțite la DSP: Angajații primesc bani pentru că își riscă memoria și vederea atunci când iau decizii

Angajații Direcției de Sănătate Publică Bacău dețin buletine de analiză de-a dreptul ridicole. Unii dintre aceștia încasează lunar un spor pentru condiții vătămătoare. Ei spun că le sunt afectate memoria și vederea din cauza luării deciziilor, adică exact ceea ce trebuie să facă conform fișei postului.

Angajații direcției sunt expuși unui cumul de riscuri ce provin din luarea deciziilor, din analizarea petițiilor sau din simplele audiențe cu populația, scrie realitatea.net

„Solicitare neuro-psihosenzorială (atenție, memorie, văz) în cursul activităților ce implică analiza și emiterea de decizii în timp util, incluzând și gestionarea diverselor stări conflictuale și litigii”.

„Risc de îmbolnăvire prin contactul cu adresanți bolnavi sau aparținători ai acestora (bacterii, fungi, virusuri) sau în stare de purtători, în cursul activităților specifice (audiențe, activități de investigație și cercetare a diferitelor probleme specifice în unități sanitare sau la cererea diferiților solicitanți)”.

„Risc toxico-alergic generat de contactul cu documente, registre, evidente contabile, facturi, acte medicale provenite, reclamatii, petiții, din diverse surse (unități sanitare, petenți) fișe de tratament, acte cu vechime variabilă, arhivate și în diverse stări de degradare care generează pulberi celulozice, minerale, cerneluri vechi”.

De asemenea, din lista de afecțiuni nu putea lipsi scrisul la calculator, care le dă bugetarilor articulațiile peste cap sau le provoacă febră musculară.

„Gestualitate specifică ce implica solicitarea extremităților distale (articulații) ale membrelor superioare, specifice în cursul activității de introducere a datelor pe PC, sistem informatic și redactare în timp redus a unui volum mare de date”, se arată în buletinul de expertiză emis pentru Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 30.01 – 05.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Încă un an, încă o jumătate de milion pentru Catedrala din Craiovița Nouă

Mitropolia Olteniei primește și în acest an bani pentru...