duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sporuri nesimțite la DSP: Angajații primesc bani pentru că își riscă memoria și vederea atunci când iau decizii

Angajații Direcției de Sănătate Publică Bacău dețin buletine de analiză de-a dreptul ridicole. Unii dintre aceștia încasează lunar un spor pentru condiții vătămătoare. Ei spun că le sunt afectate memoria și vederea din cauza luării deciziilor, adică exact ceea ce trebuie să facă conform fișei postului.

Angajații direcției sunt expuși unui cumul de riscuri ce provin din luarea deciziilor, din analizarea petițiilor sau din simplele audiențe cu populația, scrie realitatea.net

„Solicitare neuro-psihosenzorială (atenție, memorie, văz) în cursul activităților ce implică analiza și emiterea de decizii în timp util, incluzând și gestionarea diverselor stări conflictuale și litigii”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Risc de îmbolnăvire prin contactul cu adresanți bolnavi sau aparținători ai acestora (bacterii, fungi, virusuri) sau în stare de purtători, în cursul activităților specifice (audiențe, activități de investigație și cercetare a diferitelor probleme specifice în unități sanitare sau la cererea diferiților solicitanți)”.

„Risc toxico-alergic generat de contactul cu documente, registre, evidente contabile, facturi, acte medicale provenite, reclamatii, petiții, din diverse surse (unități sanitare, petenți) fișe de tratament, acte cu vechime variabilă, arhivate și în diverse stări de degradare care generează pulberi celulozice, minerale, cerneluri vechi”.

De asemenea, din lista de afecțiuni nu putea lipsi scrisul la calculator, care le dă bugetarilor articulațiile peste cap sau le provoacă febră musculară.

„Gestualitate specifică ce implica solicitarea extremităților distale (articulații) ale membrelor superioare, specifice în cursul activității de introducere a datelor pe PC, sistem informatic și redactare în timp redus a unui volum mare de date”, se arată în buletinul de expertiză emis pentru Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Politica