vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Hoții de la OMV, în arest

Update: La data de 24 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat, Parchetul de pe langa Tribunalul Olt a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de 6 persoane cu varste cuprinse intre 21 si 47 de ani, fiind continuate cercetările. – IPJ Olt.

6 persoane au ajuns după gratii pentru că au furat țiței din conductele OMV Petrom.

În urma descinderilor făcute în acest caz, polițiștii olteni au audiat 12 persoane. Pentru 6 dintre acestea s-au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acum se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Instanța urmează să decidă dacă vor fi arestate preventiv.

Măsura reținerii vine după ce oamenii legii au efectuat miercuri 41 de percheziții domiciliare, în Olt, Argeș și Teleorman, într-un dosar care vizează furtul de produse petroliere.  Potrivit oamenilor legii, începând cu anul 2020, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, ar fi constituit trei grupări infracționale organizate, în scopul sustragerii de produs petrolier.

Cu cagule pe față, hoții distrugeau camerele de supraveghere ale OMV. Înțepau apoi conductele de țiței și furau produsul petrolier pe care apoi îl încărcau într-o mașină special adaptată în acest sens.

„Activitățile au fost desfășurate pentru administrarea probatoriului într-un dosar penal, constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care sunt efectuate cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat și furt calificat. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, ar fi constituit trei grupări infracționale organizate, în scopul sustragerii de produs petrolier. Persoanele ar fi folosit un mod deosebit de operare, prin folosirea unui autoturism special adaptat pentru comiterea faptelor, folosirea de cagule și distrugerea sistemelor de supraveghere ale persoanei vătămate. În urma activităților efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20 de tone de produs petrolier”, au spus reprezentanții IPJ Olt, după descinderile de miercuri.

Politica