duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Protégez la nature”. Concurs național de creativitate, la Craiova

Concurs național de creativitate, la Craiova. Competiția „Protégez la nature”, ajunsă la cea de-a XV-a ediție, este inițiată de Fundația „PRO HENRI COANDĂ” și derulată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova.

„Concursul respectă cerințele actuale care vizează evaluarea la nivel european a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Își propune să confrunte idei și metode, modalități și strategii cât mai originale, prin care cadrele didactice să contribuie la formarea abilităților creative și a unui spirit competitiv al elevilor. Scopul principal al acestui proiect este de a oferi tuturor elevilor șanse egale de a participa la o pregătire de performanță în domeniul limbilor moderne și de a stimula potențialul creativ al elevilor, precum și grija pentru ocrotirea și conservarea mediului înconjurător. Astfel, prin intermediul acestui concurs, elevii au ocazia să îşi exprime gândurile şi opiniile în ceea ce priveşte natura, având posibilitatea să demonstreze originalitate și creativitate în a reda, prin forme și culori, într-o manieră artistică, modul în care își imaginează diverse metode de a păstra echilibrul om-natură, dar și percepția acestora cu privire la acțiunile nocive asupra mediului înconjurător”, transmit reprezentanții Liceului Teoretic „Henri Coandă” din Craiova.

În cadrul concursului, elevii vor lucra în echipă și vor crea un proiect – text şi imagini – ghidându-se după nouă principii:

Policlinica Buna Vestire Craiova

1. Ne pas blesser la Terre / Să nu rănim pământul;

2. Devenir les alliés du jardinier / Să devenim aliaţii grădinarului;

3. Favoriser l’échange entre les êtres vivants / Să favorizăm schimbul între fiinţele umane;

4. Savoir économiser l’éau / Să ştim să economisim apa;

5. Construire la maison de l’homme contemporain / Să construim casa omului contemporan;

6. Sauvegarder l’enclos du jardinier / Să salvăm parcurile şi grădinile;

7. Soigner la Terre / Să îngrijim Pământul;

8. Donner sa part à la nature / Să dăm naturii ce i se cuvine;

9. Produire sans épuiser / Să producem fără să epuizăm.

„Sunt înscrise în concurs 108 lucrări, secțiunile fiind: Prezentare power-point și film: gimnaziu/liceu, însoțită de eseu bilingv (română, franceză) încorporat în PPT/film și Lucrare practică(desen, pictură, postere, machete, fotografie, etc.): gimnaziu/liceu, însoțită de eseu bilingv (română, franceză). Lucrările vor fi jurizate sâmbătă, 27 aprilie 2024, la sediul L.T. ”Henri Coandă”. Concursul are un impact pozitiv asupra elevilor care au posibilitatea să își exprime originalitatea, creativitatea, precum și sensibilitatea de a pune în valoare noțiunea de natură”, mai arată reprezentanții Liceului Teoretic „Henri Coandă” din Craiova.

Politica