vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

”Cutremur pe axa Poliție-Primărie”: Poliția Locală Craiova a încălcat legea!

În Craiova, exponenți ai diverselor sisteme își exprimă deja fără ocoliș obediența față de anumiți lideri ai PSD, unii dintre ei – șefi în administrația locală, mergând până la a-și hărțui propriii oameni, notează nouapresa.ro.

Punctual, în cazul polițistului Mugurel Iancu, de la Secția 2 Craiova, mutat, cercetat disciplinar și penal după ce și-a permis să amendeze Poliția Locală Craiova, pentru diverse abateri de la lege din sfera contravenționalului, instanța a dat ieri un prim verdict: PLC a încălcat legea! Evident, amenda de 3.000 de lei cu care Iancu i-a plesnit pe locali nu a fost pe placul judecătorului, care a dispus înlocuirea sancțiunii pecuniare cu ”Avertisment”. Dar faptele au fost reconfirmate drept contravenții!

Pe scurt, Iancu a amendat PLC în 2021 pentru închiderea unei porțiuni de străzi fără autorizație de la primărie și de la Rutieră, așa cum prevede legea. PLC a solicitat anularea procesului-verbal de contravenție, Judecătoria Craiova hotărând, pe 23 noiembrie 2022, și numai după ce polițistul Mugurel Iancu a intervenit în proces – o să vedem mai târziu de ce, să admită ”în parte” plângerea, în sensul explicat mai sus: înlocuirea sancțiunii. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cine se teme de ”justițiarul” Iancu?

Este din ce în ce mai evident că multă lume, deși nu a făcut altceva decât să aplice legea…
A scăpat de un dosar penal, în care era acuzat de abuz, dar i-a fost inventat altul…
De ce Iancu intervine în procesele în care sunt contestate sancțiunile dispuse chiar de el? Simplu, pentru că instituția – IPJ, în speță – nu se apără…
De ce nu se apără?
Cel mai probabil, ca să nu supere…
Pe cine…
Sau poate nu are juriști capabili?
Timp?
Pierd dovezile?
În fine, în 1999, când Craiova a pierdut mare parte din Popoveni în litigiul cu UAT Podari, juristul Primăriei Craiova care gestiona dosarul dormea, la ora procesului!
Așa că, la un ”biet” proces-verbal de constatare a unor contravenții, de ce s-ar obosi juriștii plătiți din bani publici ai IPJ Dolj să se apere?
După cum vedeți, încerc să le găsesc circumstanțe atenuante…
Ce ziceți, există aceste circumstanțe?
Vom vedea…

Sursa: nouapresa.ro

Politica