Vâlcea. Microscop robotizat la Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență Vâlcea se poate mândri cu o premieră în România. Un microscop robotizat de ultimă generație, ce va fi folosit în timpul operațiilor în Secția Neurochirurgie. Șeful Consiliului Județean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu și dr. Dan Ponoran, managerul SJU Vâlcea, au asistat la punerea în funcțiune a aparaturii medicale de ultimă generație, ce utilizată doar în câteva clinici din Europa.

“Aparatul de înaltă performanță este primul de acest tip din România și printre puținele existente în spitalele din Europa, fiind lansat pe piață în urmă cu doar un an.

Microscopul va fi utilizat în intervențiile chirurgicale pentru patologii vaste, asigurându-i chirurgului o mai bună vizibilitate a plăgii operatorii, ceea ce înseamnă o intervenție cu o precizie mult mai mare și cu un grad de siguranță mai ridicat.

Vom continua să dotăm cu aparatură medicală spitalele din județ, fiindcă ne dorim ca vâlcenii să aibă parte de servicii medicale la standarde înalte.

Prin achiziționarea acestui microscop robotizat, care a costat Consiliul Județean 2 milioane de lei, am mai făcut un pas important în acest scop, fiindcă el ajută chirurgul să crească șansele de reușită ale intervenției și, implicit, șansele la viață ale pacientului.

Îmi doresc ca un număr cât mai mic de vâlceni să aibă nevoie de acest aparat, iar cei în salvarea cărora este utilizat, să treacă cu bine peste această încercare” – spune președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 28.11 – 04.12.2022 – OLT

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...