sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO/VIDEO. Preșcolarii grădiniței „Pinocchio” au făcut primii pași în antreprenoriat

Preșcolarii grădiniței „Pinocchio” din Craiova, împreună cu educatoarele, părinții sau bunicii lor, au reușit să pună la cale târgul „Micii antreprenori”, miercuri, la ora prânzului. A fost un adevărat spectacol culinar, dar și de culori. Încă de la poarta grădiniței se simțea miros de clătite, un desert pe care mulți dintre cei mici, dar și cei mari îl apreciază.

Fiecare grupă a grădiniței „Pinocchio” a avut un stand, unde s-au vândut produse de toate felurile, dar vedete au fost dulciurile. Sute de oameni au participat la eveniment și s-au putut bucura de felul în care copiii au înțeles această activitate. De pe măsuțele aranjate până la cele mai mici detalii, participanții au avut șansa să aleagă gemuri de toate felurile, prăjituri, fructe, flori, sucuri, limonadă, gogoși sau chiar clătite proaspete, făcute în fața preșcolarilor, la butelie.

A fost primul astfel de eveniment derulat la grădinița „Pinocchio”, iar vremea a ținut cu organizatorii, dar și cu participanții. Preșcolarii s-au jucat la soare, au servit din gustările pe care le-au realizat împreună cu educatoarele, dar și cu părinții lor și au văzut cât de frumos poate fi să te implici într-un proiect și să faci ceva care să conteze, care să fie apreciat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directoarea grădiniței, Alina Hoancă, s-a declarat încântată de felul în care părinții copiilor s-au implicat în tot ceea ce a însemnat târgul „Micii Antreprenori” și, totodată, spune că evenimentul și-a atins scopul principal: crearea unei legături între grădiniță, copii și părinți.

Evenimentul de astăzi este parte a unui proiect educațional județean – Festivalul Anotimpurilor. Este prima acțiune de acest gen organizată la noi în grădiniță și sperăm să fie un prim pas către alte activități la fel de reușite. Cei mici, cât și părinții lor sunt foarte încântați de ce au văzut aici. Inițiam, am programat evenimentul pentru altă dată, dar pentru că s-a anunțat vreme rea, am avut rețineri, pentru că nu știam dacă părinții vor putea ajunge. Dar dânșii s-au mobilizat chiar și în pregătirea acestei acțiuni, adică pe fiecare masă pe care o avem la grupe, se găsesc și produse pregătite de părinți împreună cu copiii lor, avem produse realizate și de doamnele educatoare. Ne-am dorit ca această acțiune să fie prima pe acest an școlar în care să promovăm valorile, cooperarea și parteneriatul nostru cu părinții, să îi implicăm pe cei mici în realizarea de produse. Nu pot să îmi asum ideea. Este un eveniment care s-a desfășurat în foarte multe unități școlare. Avem un scop clar: să aducem părinții aproape, să îi implicăm pe cei mici și să avem o legătură strânsă”, a spus Alina Hoancă.

Politica