vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți. Doi olteni au furat un cazan de țuică

Au vrut să-l vândă, însă s-au speriat și au fugit!

Un bărbat de 82 de ani, din comuna Jiana, a rămas fără cazanul de țuică după ce doi bărbați de 24, respectiv 16 ani, din aceeași localitate i l-au furat. Cei doi au vrut să-l vândă, însă cumpărătorul i-a amenințat și ei au fugit.

„La data de 07 noiembrie a.c., ora 08.00, Poliția Orașului Vânju-Mare a fost sesizată de un bărbat de 82 de ani, din comuna Jiana cu privire la faptul că în noaptea de 06/07 noiembrie a.c., i-a fost sustras un cazan pentru fabricat țuică dintr-o anexă gospodărescă.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Vânju Mare au fost identificați autorii, doi bărbați de 24, respectiv 16 ani, ambii din comuna Jiana. Din cerectări a reieșit că cei doi bărbați, după ce au sustras cazanul s-au deplasat cu un autoturism în localitatea Pătulele, la locuința unui bărbat de 39 de ani, cu intenția de a-l valorifica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma negocierilor cu privire la preț, bărbatul de 39 de ani a devenit violent, agresându-i pe cei doi, fapt pentru care aceștia au abandonat cazanul și au părăsit locuința respectivului. Polițiștii au pus în executare două mandate de percheziție, la locuința bărbatului de 39 de ani fiind identificat cazanul.

De asemenea, la locuința bărbatului a fost identificată și ridicată o armă cu aer comprimat, fără caracteristici de identificare, pentru care acesta nu deținea acte de proveniența și nici permis port armă. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat,  tâlhărie și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, potrivit IPJ Mehedinți.

Politica