vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autogolurile care se răzbună: „Nu i-am mulțumit lui Oaidă”

După ce Găman și-a băgat-o în propriile ațe contra CFR-ului a venit rândul celor de la FCSB să se bată singuri pe Oblemenco.

Craiova s-a impus cu 2-1 contra celor de la FCSB, în meciul vedetă din Superligă, din acest weekend. În prima repriză, cele două echipe au marcat de la punctul cu var: oltenii prin Mitrea, după un penalty obținut de Markovic, iar vizitatorii prin Compagno, care și-a asumat execuția după ce a fost obstrucționat în careu de Nicușor Bancu, sărbătoritul zilei. Diferența a făcut-o în actul secund autogolul lui Oaidă, care a trimis imparabil pentru portar, cu genunchiul.

Tactica lui Rădoi, decisivă!

Trecând peste autogolul lui Oaidă, de remarcat este strategia gândită de Mirel Rădoi. Fără Ivan, Koljic și Baiaram, cu un singur atacant pe teren, Markovic, antrenorul oltenilor a dominat tactic jocul de pe Oblemenco. La final, Rădoi a spus: „Cred că diferența putea fi mai mare în prima repriză, când am avut un joc bun, iar FCSB n-a avut multe ocazii. În a doua repriză am avut momente când nu am mai găsit zonele, dar aici oarecum am fost presați și de FCSB, au încercat să ne împingă în propria jumătate. E plăcut că sunt aici, dar nu e plăcut acum, pentru că da, din punctul ăsta de vedere nu e ușor. Dar sunt la Craiova și trebuie să fac tot ce depinde de mine pentru ca Universitatea Craiova să câștige. Nici nu pot să mă bucur foarte tare, mă bucur mai mult pentru băieți decât pentru mine personal. Gândiți-vă că patronul lui FCSB e nașul meu, nu e foarte bine, nu radiez de bucurie”

Cârțu: „Sunt mulțumit că s-a făcut dreptate!”

Președintele oltenilor l-a făcut praf pe Andrea Compagno, fostul jucător al lui Mititelu: ”Ei au simțit că acel fault evident pe care l-au suportat Markovic că nu a fost, dar când s-a dat penalty la faza noastră, acordat de VAR… aș propune ca această <<barzelleta>> (n.r. – glumă, în italiană) pe care a creat-o jucătorul italian (n.r. – Andrea Compagno) să fie preluată de școala de antrenori și exemplificată la toți jucătorii, antrenorii, un mod de a dribla foarte interesant. A dribla – dau minge în față o pierd de sub control, dau cu capul în gură, mă dau pe spate și primesc penalty. Efectiv, hilar tot ce s-a întâmplat în acel minut, care a întors, cât de cât, desfășurarea partidei. Sigur, a venit repriza a doua. A venit și golul doi. Până la urmă este bine că am păstrat rezultatul și este o victorie deosebită. E bine că echipa a fost conectată foarte bine pentru această partidă. În general, meciurile pe care le ai cu FCSB, CFR, Rapid, intră într-o categorie a meciurilor speciale și, pe lângă ce pregătesc și transmit antrenorii, vin și jucătorii cu un plus al lor de stare de spirit. Astăzi, eu sunt mulțumit că s-a făcut dreptate pentru că ar fi fost păcat ca acest meci să nu se fi terminat cu o victorie a noastră”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bancu: „Cea mai frumoasă zi de naștere”

Căpitanul Craiovei și-a serbat ziua de naștere pe teren, contra celor de la FCSB. Victoria a fost cel mai frumos cadou: ”Ne bucurăm că am luat cele trei puncte, a fost un cadou perfect. Îmi doream de ziua mea victoria. E bine că am urcat în clasament și le-am oferit suporterilor acestora minunați o victorie mare. Sperăm să continuăm așa și în deplasare, pentru că cu aceeași atitudine vom câștiga. Senzațională a fost atmosfera creată de fani. Cea mai frumoasă zi de naștere. Le mulțumesc din suflet și sper să fie alături de noi în continuare”.

Markovic: „Tamm să se ducă la doctor”

Întrebat dacă i-a rupt coloana lui Tamm, Markovic a spus: „Mă simt foarte bine, aceasta e meserie mea și mă bucur că am jucat cum trebuie și am ajutat echipa. Asta îmi place mie, să mă lupt cu fundașii. Tamm să se ducă la doctor dacă i-am rupt coloana. Sunt foarte importante cele 3 puncte, pentru că ne dau un moral foarte bun. I-am mai bătut pe cei de la FCSB, e o echipă ca oricare alta. Tratăm meciul cu ei normal. Sunt ok, am avut puține dureri la genunchi, dar sunt ok”.

Vătăjelu: „Nu i-am mulțumit lui Oaidă după autogol”

Bogdan Vătăjelu consideră victoria Craiovei pe deplin meritată: „Ne bucurăm pentru cele trei puncte. Eu zic că le-am meritat pe deplin. Am avut foarte multe faze în care puteam face 3-1. Cred că am făcut o partidă bună toți jucătorii. Puteam chiar eu să fac 3-1, am fost prea sigur pe mine că dau gol, Bancu a centrat perfect, dar nu știu, cu capul am probleme, nu prea pot să înscriu.  Ne trebuia un succes după ce s-a întâmplat la Cluj și după cum am zis, cred că am meritat victoria. Dacă jucăm cum am jucat în seara asta nu avem cum să picăm de pe locurile de play-off. Ne-a lipsit constanța în acest sezon. Nu i-am mulțumit lui Oaidă după autogol. El a fost obligat de noi să-și dea autogol. Ăsta este fotbalul și ne bucurăm că am câștigat. Sincer nu ne-am pierdut speranța după golul lor marcat înainte de pauză. În prima repriză, nu-mi amintesc dacă au avut vreo ocazie”.

În urma succesului cu FCSB, Universitatea Craiova a urcat pe locul 4, cu 17 puncte, și cu un meci mai puțin disputat față de primele două clasate, Farul și Rapid – cu câte 24 de puncte. De partea cealaltă, FCSB rămâne pe loc de baraj, locul 14, cu doar 8 puncte adunate în nouă meciuri jucate.

Politica