luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă o moarte suspectă în Rusia. Ivan Pechorin, responsabil de industria aviatică s-a înecat

Ivan Peciorin, 39 de ani, directorul general al corporației de stat pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și Arctic, a murit lângă insula Ruski (Vladivostok), după ce a căzut în mare și s-a înecat în timpul unei călători pe Marea Japoniei, a relatat publicația rusă Pravda.

Potrivit presei din Rusia, Ivan Peciorin căzuse peste bord dintr-un vas de agrement, pe care se afla alături de mai mulți prieteni, în zona Capului Ignatiev, în noaptea de 10 septembrie.

Căpitanul a alertat echipele de salvare, însă, abia după două zile de căutări, trupul neînsuflețit a fost descoperit, în apropiere de satul Berehove, pe partea opusă a golfului Amur.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Moartea lui Ivan este o pierdere ireparabilă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, au transmis reprezentanții companiei.

Cu câteva zile mai devreme, Peciorin participase la Forumul Economic de Est de la Vladivostok, la care și-a făcut apariția și Vladimir Putin.

Peciorin, șef important în domeniul energiei, a lucrat sub conducerea directă a liderului de la Kremlin pentru modernizarea industriei aviatice în estul Rusiei.

Moartea lui Peciorin survine la doar câteva luni de la decesul fostului director general al companiei, Igor Nosov, pe 8 februarie 2022, care ar fi suferit un accident vascular cerebral, scrie libertatea.ro

Șeful consiliului de administrație al gigantului petrolier Lukoil, Ravil Maganov, a murit pe 1 septembrie, după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central al Administrației Prezidențiale din Moscova. Șeful Lukoil era internat în într-o secție de la etajul șase. Moartea ar fi fost cauzată de rănile suferite în urma impactului cu solul, au precizat autoritățile. Incidentul s-a produs în jurul orei 7.30. De altfel, una dintre variantele luate în calcul este sinuciderea, afirmă surse din rândul anchetatorilor, potrivit agenției ruse de presă Interfax.

Șeful Lukoil Ravil Maganov a fost unul dintre cei care s-au opus vehement războiului dus de Rusia în Ucraina: „Pledăm pentru o oprire rapidă a conflictului armat și susținem fără rezerve o soluționare a acestuia printr-un proces de negociere și mijloace diplomatice”, a afirmat atunci consiliul de administrație al Lukoil.

Foto: Twitter

Politica