sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, respinsă de Parlament

Moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă de Camera Deputaților. Doar 85 de deputați au votat „pentru”, în timp ce 191 de parlamentari au votat „împotrivă”.

USR a depus moțiunea simplă „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”, în care susține că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă „încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă”.

„Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei – chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă”, se arată în document.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La dezbaterea de marți a moțiunii, Virgil Popescu a spus că aceasta a fost pregătită ca „un ghiveci românesc cu legume”, condimentat cu „minciuni”, „exagerări” şi o „aromă inconfundabilă de panică”.

„Nu ştiu cine anume a redactat acest document numit moţiune, dar pot să vă spun că este un om de un cinism ieşit din comun. Să minţi în faţa Parlamentului şi în faţa românilor despre vieţi pierdute la Complexul energetic Oltenia este dezonorant şi descalificant”, a adăugat el.

Deși l-au criticat și ei pe Virgil Popescu, deputații PSD au votat împotriva moțiunii, scrie digi24.ro

Politica