luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ucenic Electrician sărbătorește 6 ani de când pregătește electricienii viitorului

Încă o generație de Ucenici Electricieni intră în programul de educație profesională, alături de ceilalți 179 de colegi ai lor mai mari.
Ca de fiecare dată, operatorul Distribuție Oltenia rămâne aproape de generația viitorului și marchează noi momente importante în programul Ucenic Electrician:
– Deschiderea anului școlar pentru aproximativ 300 de Ucenici Electricieni;
– VR-ul devine noua realitate a Ucenicilor Electricieni – primul tur virtual într-una din stațiile Distribuție Oltenia;
– Parteneri în business, dar și la școală, ADREM și Energobit susțin în continuare proiectul Ucenic Electrician și își extind angajamentul;
– Aproape 670.000 de euro investiți în proiect din 2016 până în prezent.

300 de Ucenici Electricieni în anul școlar 2022 – 2023 și o nouă tehnologie în pregătirea lor tehnică
Am dat astăzi startul pentru o nouă generație de elevi înscriși la clasele Ucenic Electrician din cadrul Liceului Tehnologic Astra Pitești, Liceului Energetic Craiova, Liceului Energetic Târgu Jiu, Liceului Tehnologic Nr. 1 Alexandria, Liceului Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea, respectiv Liceului Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina.
Alți 179 de Ucenici Electricieni din clasa a X-a și a XI-a s-au adunat în clase alături de părinți și profesori pentru a afla noutățile unui nou an școlar în proiectul lansat de Distribuție Oltenia și sprijinit de partenerii săi, ADREM și Energobit.
Pe lângă beneficiile care se păstrează:
– panouri fotovoltaice;
– tablete pentru toți elevii;
– burse de studiu pentru primii 5 elevi din clasă;
– ateliere de dezvoltare personală;
– alte noi oportunități de practică vor fi lansate în acest an școlar, atât în teren (prin parteneriatele încheiate cu cei 2 colaboratori), dar și într-o realitate virtuală: tur virtual în stația DIF din Craiova: https://ucenicelectrician.ro/vr-ucenic-electrician/
„Continuăm să punem umărul la pregătirea generației de electricieni ai viitorului și ținem cont că ei vor fi cei care vor aprinde lumina în casele noastre. Pentru asta, oferim tot suportul nostru financiar și moral pentru ca ei să devină niște specialiști. Continuăm să le oferim burse de performanță și să gândim metode de practică inovatoare, indiferent de restricțiile impuse de contextul național” – Eugen Butoarcă, Director Executiv Distribuție Oltenia

Plusul de energie este adus de ADREM și Energobit
Ca de fiecare dată, ADREM și Energobit continuă să fie susținătorii proiectului Ucenic Electrician. Cei doi parteneri au început deja noul an școlar prin preluarea a 7 tineri absolvenți în programul de internship, Electrician Junior și se angajează să ofere noi oportunități de practică în continuare.
„Din 2019 avem tineri care vin la noi în internship, unde văd și învață ce înseamnă să fii profesionist în energie și, nu în ultimul rând, unde prind drag de o muncă valoroasă și de viitor. Acum când este penurie de specialiști în România e cu atât mai important să investim în tineri și să le oferim o motivație și entuziasm pentru a se dezvolta în domeniul energetic. Avem o datorie morală să-i sprijinim și să facem tot ce putem pentru educația lor” – Corneliu Bodea, CEO Adrem.
„Promovarea unei educații de calitate și a oportunităților de învățare reprezintă un angajament pe termen lung pe care noi, la EnergoBit ni l-am asumat și asta deoarece credem cu tărie că educația reprezintă unul dintre pilonii principali ai dezvoltării noastre ca și comunitate. Astăzi, primim cu mult entuziasm o nouă generație de elevi în comunitatea noastră pe care îi vom sprijini cu toate resursele în drumul ales, transformându-l într-o experiență de învățare valoroasă pentru viitorul lor” – Florin Pop, Director General EnergoBit.
Lista completă a beneficiilor și oportunităților oferite în perioada 2016 – 2022 pentru tinerii înscriși poate fi consultată pe website-ul proiectului, secțiunea „Despre program”: https://ucenicelectrician.ro/despre-program/.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Divizia Oameni și Brand

Politica