sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pericol pe străzile Doljului! Și beți și cu droguri în mașină

Un bărbat de 36 de ani, din Craiova, este cercetat de polițiști pentru deținerea de droguri de risc, pentru consum propriu, conducerea unui autoturism sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive. Acesta a fost prins de polițiști în timp ce circula pe strada Vasile Conta.

„În noaptea de 09/10 august a.c., ora 01.38, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au oprit pentru control un autoturism ce circula pe strada Vasile Conta, din municipiul Craiova. La volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat de 36 de ani, din municipiul Craiova, acesta fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, întrucât bărbatul avea un comportament deviant a fost testat și cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cannabis și amphetamine. Totodată, în interiorul autoturismului, într-un ambalaj de staniol, au fost identificate fragmente vegetale de culoare verde-olive”, potrivit IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și deținerea de droguri de risc, pentru consum propriu. Fragmentele vegetale au fost ridicate de polițiști, urmând a fi înaintate unități competente.

În aceeași situație este și o tânără de 25 de ani, din Craiova, bănuită de comiterea infracţiunii de deţinerea de droguri de risc, pentru consum propriu. Aceasta a fost depistată de poliţişti în trafic, în orașul Filiași.

„La data de 09 august a.c., ora 11.35, poliţişti din cadrul Poliției Orașului Filiași au oprit pentru control, pe bulevardul Racoțeanu, din orașul Filiași, un autoturism la volanul căruia a fost identificată o tânără de 25 de ani, din municipiul Craiova.

Întrucât conducătoarea auto manifesta un comportament suspect, poliţiştii au efectuat controlul autoturismului, ocazie cu care au fost găsite două tigarete confecționate manual, ce conțineau tabac și fragmente vegetale cu miros înțepător și o punguță din plastic cu sistem de închidere etanș, ce conținea fragmente vegetale de culoare verde-oliv”, potrivit sursei citate.

Totodată, tânăra a fost testată de polițiști cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de droguri de risc, pentru consum propriu, fragmentele vegetale şi ţigările descoperite fiind ridicate, urmând să fie înaintate unităţii competente cu continuarea cercetărilor.

Politica