vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Bărbați, prinși beți la volan. Polițiștii au aplicat 669 amenzi, weekendul trecut

Weekendul trecut, poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au aplicat 669 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 130.000 de lei. Au fost reținute 53 de permise de conducere, dintre care 24 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 9 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 20 pentru alte abateri.

De asemenea, au mai fost reținute 39 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. Totodată, au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care patru pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și patru pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 2 alte infracțiuni.

Polițiștii olteni au prins un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din orașul Corabia, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La data de 6 august a.c., în jurul orei 23:10, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Corabia au depistat pe Drumul Național 54, în comuna Orlea, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din orașul Corabia, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, potrivit IPJ Olt.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași situație s-a aflat un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism, la care avea atașată o remorcă, având o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 7 august a.c., în jurul orei 15:40, polițiștii Poliției Orașului Corabia au depistat pe strada Morii, din comuna Rusănești, un bărbat, în vârstă de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism, la care avea atașată o remorcă, având o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au stabilit că remorca era neînmatriculată. Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, potrivit sursei citate.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînamtriculat.

Politica