Polițiștii gorjeni i-au învățat pe preșcolarii din Roșia de Amaradia despre siguranța în mediul online

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară, au desfășurat o activitate preventiv-educativă în cadrul atelierelor de vară ale Asociației Ovidiu Ro, la care au participat mai mulți preșcolari din comuna Roșia de Amaradia.

Activitatea a avut loc la sediul Liceului Tehnologic Roșia de Amaradia, iar principalele subiecte abordate de polițiști au fost siguranța în mediul online și modul de conduită, atât la școală, cât și în familie și societate.

Aflându-se în perioada vacanței de vară, minorii tind să petreacă mai mult timp în mediul online, fie pentru a păstra legătura cu prietenii apropiați, fie pentru divertisment. Deși tehnologia poate fi folosită ca un avantaj, prin accesul facil la informație, copiii de vârste fragede nu cunosc încă potențialele pericole din mediul online.

„Principalul scop al acestei activități de prevenire a fost conștientizarea riscurilor la care se expun minorii, atunci când accesează mediul online în absența unei persoane majore. Atât curiozitatea specifică vârstei, cât și accesarea facilă a rețelelor sociale sunt principalii factori care favorizează victimizarea minorilor în mediul online, astfel că elevii au fost îndrumați să acceseze mediul online doar cu acordul sau sub supravegherea unui adult”, au informat oamenii legii.

Populare

Recomandări

Test al „armei Apocalipsei”, în Marea Neagră! Riscuri și pentru Federația Rusă

Vladimir Putin ar putea să-și arate disponibilitatea de a...

WC-uri de 60.000 lei, în Craiova. Primăria le schimbă pe cele vechi

Primăria Craiova vrea să cumpere 20 de toalete ecologice...

Amendă de 100.000 lei pentru depozitul ecologic al Doljului

Ce nereguli au constatat comisarii Gărzii de Mediu Dolj La...

Transfăgărăşanul, deszăpezit! Se circulă în condiţii de iarnă

Drumarii din centrul ţării au intervenit, de la primele...