Polițiștii gorjeni i-au învățat pe preșcolarii din Roșia de Amaradia despre siguranța în mediul online

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară, au desfășurat o activitate preventiv-educativă în cadrul atelierelor de vară ale Asociației Ovidiu Ro, la care au participat mai mulți preșcolari din comuna Roșia de Amaradia.

Activitatea a avut loc la sediul Liceului Tehnologic Roșia de Amaradia, iar principalele subiecte abordate de polițiști au fost siguranța în mediul online și modul de conduită, atât la școală, cât și în familie și societate.

Aflându-se în perioada vacanței de vară, minorii tind să petreacă mai mult timp în mediul online, fie pentru a păstra legătura cu prietenii apropiați, fie pentru divertisment. Deși tehnologia poate fi folosită ca un avantaj, prin accesul facil la informație, copiii de vârste fragede nu cunosc încă potențialele pericole din mediul online.

„Principalul scop al acestei activități de prevenire a fost conștientizarea riscurilor la care se expun minorii, atunci când accesează mediul online în absența unei persoane majore. Atât curiozitatea specifică vârstei, cât și accesarea facilă a rețelelor sociale sunt principalii factori care favorizează victimizarea minorilor în mediul online, astfel că elevii au fost îndrumați să acceseze mediul online doar cu acordul sau sub supravegherea unui adult”, au informat oamenii legii.

Populare

Recomandări

Reacția LPF după meciul Sepsi-FCU Craiova: „Suntem interesați ca jocurile să se dispute pe teren”

Liga Profesionistă de Fotbal a reacționat, prin vocea lui...

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 06.02 – 12.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Topul celor mai periculoase țări din lume pentru turiști

Departamentul de Stat al SUA a făcut un top...

Mehedinți. Bărbat reținut după ce și-a bătut câinele

Un bărbat de 33 de ani din Drobeta-Turnu Severin,...